5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie tristă pentru Ioana Doagă

Victorie tristă pentru Ioana Doagă

Atleta de la CS Universitatea Craiova a devenit campioană naţională la senioare în proba de 1.500 m, dar timpul obţinut nu i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. Sportiva de 20 de ani, care a fost la 29 de sutimi distanţă de barem, a obţinut alte două medalii, argint la ştafetă şi bronz la 800 de metri.

Ioana Doagă, atleta legitimată la CS Universitatea Craiova, mai are de aşteptat patru ani pentru a merge la Jocurile Olimpice. Eleva lui Dan Betini a ratat, weekendul trecut, ultima şansă de a realiza baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Londra, care vor debuta la sfârşitul acestei luni.
Ioana a câştigat fără probleme proba de 1.500 m din cadrul Campionatului Naţional de seniori desfăşurat la Bucureşti. Semifondista a oprit cronometrul la 4 minute, 9 secunde, 19 sutimi şi a fost la 29 de sutimi distanţă de barem, după ce la Campionatul Naţional de tineret, desfăşurat în luna iunie, alergase 4:09.20.

„Nu trebuie să mă opresc la primul obstacol pe care îl întâlnesc“

Optimistă din fire, sportiva de 20 de ani a găsit puterea să treacă peste amărăciunea ratării calificării la competiţa supremă de la Londra şi să se bucure pentru primul său titlu naţional la senioare. „A fost o cursă pe care am dominat-o, dar pe care doar am câştigat-o. Din păcate, nu am reuşit să ajung la Jocurile Olimpice. M-am oprit la numai 29 de sutimi de secundă. Este o dezamăgire pentru mine, dar asta este viaţa în atletism. În viaţa de zi cu zi, 29 de sutimi de secundă nu înseamnă mare lucru, dar în atletism fiecare sutime este foarte importantă. Acum o să urmeze o scurtă vacanţă şi pentru mine şi după aceea o voi lua de la capăt. Am foarte mult de muncă, dar am o carieră în faţă, am numai 20 de ani şi nu trebuie să mă opresc la primul obstacol pe care îl întâlnesc. Sper să pot fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016“, a declarat Ioana pentru sportargeş.ro. Atleta a mai obţinut două medalii la Campionatul Naţional desfășurat weekendul trecut, argint cu echipa de ştafetă de la CS Universitatea, alături de colegele sale Roxana Ene, Florina Pierdevară şi Luminiţa Achim, şi bronz la 800 m. A patra medalie pentru clubul universitar din Bănie a fost obţinută de Florina Pierdevară, în proba de 1.500 m, în timp ce Roxana Ene s-a clasat pe locul 6 la 100 m.
Dan Betini, antrenorul Ioanei Doagă, a spus că eleva sa a făcut tot posibilul să ajungă la Londra: „Este al doilea concurs în care Ioana a fost aproape de realizarea baremului. Dacă nu a reuşit nu înseamnă că nu are valoare. Este una dintre probele unde baremul este destul de dificil de realizat, adică performanţele mondiale dictează un timp cât mai mic. Ioana are viitorul în faţă, m-aş fi bucurat pentru ea dacă ar fi mers la Londra. Eu am mai avut sportivi la Jocurile Olimpice şi ştiu ce sentimente te încearcă când iei startul la o astfel de competiţie. Mă bucură titlul naţional obţinut de ea la senioare. Urmează Balcaniada de seniori, la care nu ştiu sigur dacă va participa, deoarece a avut un sezon încărcat, cu multe competiţii“.

Badea, mulţumit
de rezultate

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, este mulţumit de rezultatele reprezentantelor secţiei de atletism: „Este o secţie care ne dă rezultate an de an şi pe plan naţional, şi internaţional. Îmi pare rău de Ioana Doagă că nu a reuşit să se califice pentru Londra, dar are timp, este tânără şi poate merge la Rio în 2016. Vom fi reprezentaţi la Londra de o singură sportivă, spadasina Loredana Dinu, dar totuşi este o performanţă, în condiţiile în care trecuse mult timp de când nu mai avusesem un reprezentant la competiţia supremă. Cred că pentru 2016 vor veni din urmă reprezentanţii secţiilor de lupte şi judo“.
Revenind la Campionatul Naţional, Craiova a mai obţinut trei medalii, prin reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal (CSM). Soţii Ileana şi Cosmin Sorescu au obţinut medalie de argint la aruncarea discului, respectiv a ciocanului. A treia medalie, una de bronz, a fost obţinută de Andrei Ştefana, la 10.000 m.

Cinci atleţi olteni
la Londra

Consiliul Federal al FRA a definitivat delegaţia atleţilor români care vor merge la Jocurile Olimpice de la Londra, programate între 27 iulie şi 12 august. Concursul de atletism se va desfăşura în perioada 3-12 august. Din cei 17 sportivi care vor reprezenta țara la Londra, doi sunt de la CSM Craiova: Marius Ionescu (maraton) şi Claudia Ştef (20 km marş). Aceasta din urmă va fi însoţită de antrenorul şi totodată soţul său, Sebastian Ştef.
Oltenia va mai fi reprezentată de severineanca Ancuţa Bobocel (3.000 m obstacole), care va merge însoţită de antrenorul Marin Istrate, dar şi de maratonistele gorjene Lidia Şimon şi Constantina Diţă. Ceilalţi atleţi din lotul tricolor sunt: Andreea Ogrăzeanu (100 m, 200 m), Bianca Denisa Răzor (400 m), Elena Mirela Lavric (800 m), Elisabeta Roxana Bârcă (5.000 m), Angela Moroşanu (400 metri garduri), Esthera Petre (înălţime), Viorica Ţigău (lungime), Cristina Ioana Bujin (triplusalt), Nicoleta Lenuţa Grasu (disc), Bianca Florentina Perie (ciocan), Cristina Casandra (3.000 metri obstacole), Marius Cocioran (50 km marş).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS