20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova, invincibilă la turneul de baraj

SCM Craiova, invincibilă la turneul de baraj

Handbalistele de la SCM Craiova vor juca şi în sezonul viitor în Liga Naţională, după ce au ocupat primul loc la turneul de baraj pentru promovare-retrogradare, desfăşurat săptămâna trecută la Buzău, cu participarea a cinci formaţii.
Oltencele, pregătite de Bogdan Burcea şi Grigore Albici, au evoluat fără greşeală şi au câştigat cele patru meciuri disputate: 28-16 cu Mureşul Târgu Mureş, 32-26 cu Neptun Constanţa, 32-26 cu Terom Iaşi şi 38-28 cu echipa Rapid Bucureşti. A doua echipă care a obţinut un loc în prima ligă este Terom Iaşi, formaţie pregătită de craioveanca Victorina Bora, care mai are trecută o promovare în CV, acum doi ani, când era antrenoare-jucătoare chiar la SCM Craiova. Terom Iaşi ar putea fi preluată de Primăria Drobeta Turnu Severin, iar echipa care va evolua în prima ligă să poarte numele oraşului de la malul Dunării.

Victoriile cu contracandidatele au cântărit decisiv

Revenind la SCM Craiova, echipa a avut un retur excelent, după transferul Roxanei Han de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Primul succes al echipei a venit abia în 2012, mai precis, în etapa a zecea din campionat, pe teren propriu, cu Bacăul. Însă, multă vreme, Alexandra Gogoriţă şi colegele sale au stat pe ultimul loc în clasament. Cu toate acestea, la începutul lunii martie, după etapa a 17-a, când echipa avea doar 4 puncte, antrenorul Burcea nu voia să audă de cuvântul retrogradare. „Partidele de pe teren propriu sunt ca nişte finale pe care trebuie să le câştigăm dacă vrem să rămânem în Liga Naţională. Nu vreau să vorbesc cu fetele de retrogradare pentru că noi credem în evitarea ei“, spunea pentru GdS tehnicianul care a preluat echipa în vară.
Cu sabia deasupra capului, handbalistele care au jucat meciurile de pe teren propriu la Filiaşi au reuşit să obţină în retur încă cinci victorii, în faţa contracandidatelor la evitarea retrogradării şi să prindă locul 12, care a dus la baraj. Au retrogradat direct Cetate Deva şi CSM Bacău.
După turneul de la Buzău, antrenorul Bogdan Burcea a mulţumit celor care au avut încredere în el şi în jucătoare: „Ne-am îndeplinit obiectivul, patru victorii în patru meciuri. Nu pot decât să le felicit pe fete pentru tot ceea ce au făcut în acest retur de campionat şi la acest turneu de baraj. Ne-am salvat in extremis, la turneul de baraj, unde am dovedit că locul nostru nu era de subsolul clasamentului. A fost examenul de maturitate al întregii echipe. Felicitări fetelor, conducerii clubului şi tuturor celor care ne-au fost alături și au crezut în noi“. Tot la Buzău s-a desfăşurat turneul de baraj la masculin, iar cele două echipe de Liga Naţională, „U“ Transilvania Cluj şi CSM Ploieşti, au câştigat cele două grupe şi vor evolua în sezonul viitor tot în prima divizie. La turneu au mai participat CSM Bacău, Minaur Baia Mare, HC Vaslui şi CSM Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS