14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPodariul a luat Cupa şi se gândeşte la play-off

Podariul a luat Cupa şi se gândeşte la play-off

Elevii lui Fane Stoica au cucerit trofeul fazei judeţene a Cupei României, însă nu au „linişte“ până nu-şi asigură primul loc din play-off, care duce la barajul de promovare în Liga a III-a

Formaţia FC Podari a câştigat miercuri seară faza judeţeană a Cupei României, după ce s-a impus în finala disputată pe stadionul „Extensiv“ din Craiova, scor 2-1 (Bârlea ‘17, ’48 / Croitoru ‘26), în faţa celor de la Sic Pan Unirea. Bucuria a fost mare în rândul podărenilor, însă antrenorul Fane Stoica le atrage atenţia elevilor săi că obiectivul încă nu a fost îndeplinit, mai exact câştigarea play-off-ului Ligii a IV-a Dolj, care duce la barajul de promovare în Liga a III-a. „Este un trofeu pe care Podariul l-a mai cucerit, dar cu toate acestea ne bucură acest succes. Au fost şi zilele acestea de pauză, nu am făcut nici antrenamente, de aceea ne-a fost un pic mai greu. Una peste alta, am făcut un meci bun, pe un teren excelent. Cum este acum gazonul de pe Extensiv, aşa ar trebui să fie toate terenurile din judeţ, să poţi face un duş după meci, adică să intrăm în normalitate. Nu trebuie decât puţină implicare din partea primăriilor… Eu vreau să ajut fotbalul judeţean, de asta am acceptat să antrenez pe FC Podari, pentru că vedeţi unde s-a ajuns. Nu avem nici măcar o echipă în Liga a II-a şi este ruşinos pentru un oraş de talia Craiovei, a judeţului. Că am câştigat Cupa României este foarte bine, dar pe noi play-off-ul ne interesează, pentru că vrem să promovăm în Liga a III-a. Sper să reuşim şi să-i mulţumim sufleteşte pe cei care au investit financiar în această echipă. Suntem pe locul doi, la trei puncte de liderul Apa Craiova, dar o să luptăm până la final“, a spus Fane Stoica.

Bârlea: A fost
o victorie normală

Autorul celor două goluri din tabăra celor de la FC Podari, Mădălin Bârlea, s-a declarat fericit că a putut să-şi ajute echipa să cucerească trofeul Cupei României şi speră să semneze cât mai multe reuşite şi în meciurile viitoare din play-off-ul judeţean. „Este o victorie importantă pentru noi, un trofeu care ne dă încredere. A fost o victorie normală, venită în faţa unei echipe mai mici, dar care şi-a vândut scump pielea. Toată lumea se aştepta la o diferenţă mult mai mare de scor, presiunea a fost pe noi, iar unii au tratat un pic de sus adversarul la început, însă pe parcurs lucrurile au revenit la normal. Mă bucur că am reuşit să marchez de două ori şi să-mi ajut echipa şi îmi pare rău că am ratat acel penalti din final (‘78 – n.r.), dar important este că s-a terminat cu bine. Acum ne concentrăm pe play-off, trebuie să recuperăm unele puncte pierdute aiurea şi sper să mergem la barajul pentru Liga a III-a“, a spus autorul „dublei“, Mădălin Bârlea.

Uniriştii, supăraţi din cauza arbitrajului

Din tabăra celor de la Sic Pan Unirea, antrenorul Marian Giura s-a arătat mâhnit de unele decizii ale brigăzii de arbitri, formată din Eduard Constantinescu, Adrian Popescu şi Daniel Mitruţi. „La 1-1, în minutul 36 a fost un henţ clar în careul lor, a întins mâna şi a oprit mingea să intre în poartă. Se impunea şi eliminarea jucătorului în cauză, dar arbitrul a fost singurul care nu a văzut asta. Altul putea fi rezultatul meciului. După, jucătorii mei au fost demoralizaţi, au căzut şi fizic şi am pierdut. La ei, în schimb, s-a dat 11 metri în finalul jocului. Asta e acum, faptul este consumat, trebuie să mergem mai departe. Pentru noi este o mândrie că am ajuns în această fază“, a spus antrenorul Unirii, Marian Giura.
Şi primarul localităţii, Marin Bădoiu, s-a arătat nemulţumit de arbitraj: „Vreau să-i felicit pe băieţi pentru că au ajuns în această fază a competiţiei, pentru că ei, spre deosebire de adversari, nu se antrenează pe teren, ci la muncă, cu sacii de grâu sau alte treburi dintr-astea casnice sau legate de agricultură. Din păcate, arbitrajul nu a fost chiar atât de bun. Am avut un penalti clar, un henţ în careu, până şi primarul Podariului, Constantin Gheorghiţă, care era lângă mine, a recunoscut că a fost, dar nu s-a dat. Şi ei au avut o fază la noi în careu şi au cerut 11 metri… S-a mers pe compensaţie. Gheorghiţă chiar mi-a zis la un moment dat: «Uite, domnule, ăştia ne fac să ne certăm între noi cu fotbalul ăsta!» Una peste alta, a fost un meci frumos“, a spus, pentru GdS, primarul Unirii, Marin Bădoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS