19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, ca şi calificată în play-off

Energia, ca şi calificată în play-off

Energia Rovinari – BC Mureş 85-80
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 700
Energia: Troupe (17 puncte), Gliga, Kabengele (5), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (14), Steffel (8), Mocanu (6), Kljajevic, Nikolic (23), Guţoaia (12), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
BC Mureş: Stănescu (11 puncte), Dumitru (2), Balasz, Watson (28), Forte (14), Aliakseyeu (5), Tudor, Pekovic (2), Lăpuşte (7), Paliciuc, Cooley (11), Hallai. Antrenor: Srecko Sekulovic.
Au arbitrat: A. Olaru, A. Faur, V. Potra.

Energia Rovinari şi-a adjudecat locul opt după victoria cu BC Mureş Târgu Mureş, joc din etapa a 29-a a diviziei A de baschet masculin. Pentru a păstra poziţia de play-off, gorjenii trebuie să mai învingă pe terenul ultimei clasate, Poli Iaşi.

Echipa lui Nikolic a suferit pentru calificare, fiind condusă şi la 14 puncte de BC Mureş. Adrian Guţoaia a dinamizat jocul gazdelor pe final de meci, reuşind să egaleze (73-73) şi chiar să-şi aducă echipa în avantaj (78-75). Eliminarea lui Virgil Stănescu, cinci greşeli personale, a contribuit şi ea la finalul fericit al oltenilor. Energia mai are nevoie de o victorie în ultima etapă a sezonului regulat al diviziei A de baschet masculin pentru a se menţine pe locul opt, pe terenul ultimei clasate, Poli Iaşi, echipă fără nici o victorie în acest sezon. „Putem spune că a fost un meci foarte interesant. Aveam nevoie de câteva minute de concentrare, am schimbat apărarea şi cum s-a apărat Guţoaia la Watson a fost cheia cu care am câştigat meciul. Avem jucători cu experienţă, Darby, Troupe, Kabengele, Mocanu, Steffel, dar energia cu care a intrat Guţoaia ne-a dus către victorie“, a declarat tehnicianul Slobodan Nikolic. Gorjenii au reuşit a doua calificare în play-off din istoria echipei, iar asta i-a făcut pe jucători să uite şi de restanţele financiare. „Sigur se vor rezolva problemele financiare. Am trecut printr-un impas, dar ne vom reveni. Mă bucur că ne-am calificat din nou în play-off şi, cu siguranţă, vom face o impresie mai bună ca data trecută“, a spus Troupe, jucător care a participat şi la calificarea precedentă.

Timişoara, adversarul favorit

De pe locul opt, Energia Rovinari va întâlni în play-off echipa de pe locul unu. BC Timişoara este formaţia dorită de gorjeni în jocurile eliminatorii. „Cred că vom juca cu Timişoara, ceea ce pentru noi ar fi foarte bine. Ne-am dorit să nu picăm cu Asesoft. Dumnezeu ne-a ajutat şi Timişoara este adversarul perfect pentru noi. Sunt foarte optimist“, a spus Nikolic. Şi eroul din partida cu Mureş, Guţoaia, ar vrea Timişoara în primul tur din play-off. „Suntem foarte fericiţi pentru calificare. Fanii au fost alături de noi, ne-au încurajat, a fost o experienţă extraordinară. Sper să nu-i dezamăgim în continuare. Sincer, ne-am dori cu Timişoara. Suntem o echipă de luat în seamă şi cred că vom reuşi o surpriză“, a afirmat Guţoaia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS