20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergie la jumătate

Energie la jumătate

Energia Pandurii Târgu Jiu – HCM Constanţa 25-36
Sala Sporturilor, spectatori 600.
Energia: Dragomir, Rădulescu, Motoi – Păiuş (3 goluri), V. Popescu, M. Mocanu, Apolzan (7), Asoltanei (4), Ilieş (3), Mledenciu, Udriştoiu, Enache (1), Şandru, A. Popescu (3), Mazilu (4). Antrenor: Liviu Andrieş.
HCM: Popescu, Stănescu – Novanc (1 gol), Stavrositu (2), Toma, Sadoveac (2), Angelovski (1), Irimescu (9), Sabou (7), Stamate (6), Csepreghi, Ghionea (6), Onyejekwe, Buricea (1), Criciotoiu (1). Antrenor: Constantin Ştefan.
Arbitri: M. Barcan – Şt. Ciurea (Craiova).

Energia Pandurii Târgu Jiu a rezistat miercuri seară aproape o repriză în faţa superputerii HCM Constanţa. Până la urmă, campionii s-au impus mult prea uşor la Târgu Jiu, scor 36-25 (15-13).

Umilite în Europa, Energia şi HCM au căutat să-şi refacă moralul în Liga Naţională. Constanţa a plecat din start cu un avantaj consistent, lotul de cinci stele de care dispune fiind un atu fructificat din plin. De parcă nu era suficient că aveau la dispoziţie cei mai buni jucători din ţară, oficialii Constanţei au cerut gazdelor să nu-l folosească pe pivotul Marius Mocanu, împrumutat de ei la Târgu Jiu, iar Energia a jucat tot meciul doar cu Ilieş. Susţinute bine din poartă, cele două echipe au mers cap la cap 16 minute. Energia a dat senzaţia că se poate (9-7, min. 17), dar imediat a fost adusă cu picioarele pe pământ. HCM a luat conducerea în minutul 25 şi dusă a fost. Echipa lui Andrieş și-a atins din nou limitele în partea a doua şi Constanţa a punctat cu aproape toţi jucătorii disponibili. Vedeta Csepreghi nici nu s-a dezbrăcat. Constanţa a bifat a şaisprezecea victorie în Liga Naţională din tot atâtea întâlniri şi se gândeşte deja la viitorul sezon de Liga Campionilor. „Am făcut un joc bun în apărare şi am avut multe mingi pe contraatac şi faza a doua, iar jucătorii au procentaje foarte bune la finalizare. Îi felicit pentru mobilizare după eşecurile din Liga Campionilor. Sper să câştigăm campionatul pentru că avem o datorie în faţa publicului în Liga Campionilor. Acesta este nivelul. Avem, poate, cei mai buni jucători din ţară, dar, din păcate, în Liga Campionilor nu putem să facem jocuri bune. Jocurile din campionat nu sunt aşa de tari pentru noi“, a declarat antrenorul oaspeţilor, Constantin Ştefan.

Antrenament
pentru gazde

Nimeni nu şi-a pus speranţe în acest meci, astfel că disputa a fost tratată ca un joc de pregătire. Doar diferenţa de pe tabelă a fost puţin supărătoare. „Din păcate, în ultimele trei jocuri ne-am cam învăţat cu scorurile astea mari. Am avut o primă repriză bună, cu un început bun, dar, când ai doar șapte jucători, iar echipa adversă are 16, nu mai e loc de comentarii. Să joci în aceiaşi patru oameni, care să facă şi atacul, şi apărarea, la trei zile, cu echipe puternice, e foarte greu. Noi de duminică începem returul de campionat pentru că până acum am întâlnit primele două echipe ale Ligii. Am făcut un meci foarte bun cu Bacău, pe care l-am câştigat. Astăzi (miercuri – n. r.) am întâlnit campioana pe care nu a bătut-o nimeni. A fost un bun antrenament pentru noi. Să fim corecţi, e greu să ne batem cu vârfurile din handbalul românesc acum. Facem mici surprize, dar nu reuşim să legăm victorii în faţa unor echipe puternice“, a declarat tehnicianul Liviu Andrieş. Acesta reaminteşte cârcotaşilor că obiectivul echipei este clasarea pe locurile 5-8 şi nu cupele europene. „Am câştigat cu Bacău şi am început să pretindem că vrem locul patru. Obiectivul nostru este clasarea pe locurile 5-8, suntem în obiectiv şi dacă vom reuşi să urcăm mai sus ar fi o mare performanţă. Ne-ar mai trebui 3-4 jucători de valoare la linia de 9 metri pentru a reuşi“, a spus Andrieş. Angrenat în lupta pentru titlul de golgheter al Ligii Naţionale, Darius Apolzan a fost şi el atenţionat de Andrieş. „Apolzan a avut prea multe ratări. Probabil, vrea să fie golgheter, dar poate să facă acest lucru numai datorită grupului. Dacă el crede că joacă singur, se înşală“, a mai afirmat Liviu Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS