14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Jocul a scârţâit în această perioadă

Grigoraş: Jocul a scârţâit în această perioadă

Petre Grigoraş nu are concluzii favorabile după primele trei amicale ale pandurilor în Antalya. Gorjenii au lacune mari în defensivă, dar tehnicianul nu este îngrijorat.

Pandurii Târgu Jiu rămâne fără victorie la revenirea în Antalya, după primele trei jocuri de verificare, reuşind o remiză, scor 3-3 cu MTK Budapesta (Ungaria, liga a 2-a) şi două înfrângeri, 0-3 cu FK Zeta (Muntenegru, liga 1) şi 1-2 cu FK Novi Pazar (Serbia, liga 1). Tehnicianul Petre Grigoraş critică defensiva, slăbită prin plecarea lui Chiricheş şi accidentarea lui Adi Rusu, dar este încrezător că noii titulari, Unguruşan şi Cardoso, se vor adapta până la finalul pregătirii. „Din păcate, în cele trei amicale, am consemnat lacune mari în defensivă, în absenţa titularilor din turul campionatului. În zona centrală, Cardoso încă nu s-a integrat 100% pe postul de fundaş central. Cea mai mare vină o port eu, pentru că l-am plimbat pe toate posturile, mai aveam un pic şi-l puneam şi în poartă. Sunt convins că se va redresa şi el şi se va înţelege mult mai bine cu Viera. La fiecare partidă s-au făcut greşeli în zona centrală a apărării, nu numai Cardoso şi Viera, Tătaru, Rada. Jocul a scârţâit în această perioadă. Nu sunt îngrijorat foarte tare“, a concluzionat Grigoraş.

Rămâne blestemul
pe dreapta

Postul de fundaş dreapta de la Pandurii rămâne blestemat. După ce s-au „rupt“ în ultimul timp Pleaşcă şi Rusu, şi cel venit să-i suplinească, Bogdan Unguruşan, a suferit o infecţie la un deget şi va rata o parte din pregătire. Grig nici nu ştie pe cine să mai „sacrifice“ şi se gândeşte din ce în ce mai serios la schimbarea sistemului de joc. „Unguruşan a făcut o infecţie la deget. Trebuie să mergem pe la preoţi să contracarăm blestemele de pe partea dreapta, acolo
ne-au picat patru oameni. Chiar o să schimb sistemul, să jucăm 3-4-3, dar nu ştiu cine o să meargă să joace în partea dreaptă şi din ăia trei. Postul de fundaş dreapta este blestemat, toţi fac entorse, rupturi, infecţii“, a spus Grigoraş.

Purje,
ca şi „exmatriculat“

Internaţionalul estonian Ats Purje nu l-a convins pe Petre Grigoraş. Singurul aspirant la tricoul alb-albastru care l-a mulţumit este lituanianul Deivydas Matulevicius. „O să iau o decizie cu Purje. 51% nu, 49% da. Nu vreau să fac transferuri de dragul de a face şi să mai dăm şi bani pe jucător când nu e peste media echipei. Nu este peste ce avem noi. Fiind jucător de echipă naţională, să arate că e mai bun decât ce avem aici, de asta îl aducem să fie peste media echipei, dar nu este. Chiar dacă a dat un gol, nu e relevantă evoluţia lui. În afară de Unguruşan, care e rezolvat şi ne va ajuta sunt tentat să-l opresc pe Matulevicius. Să vedem câţi bani costă pentru ca să-l transferăm. E un jucător care mi-a lăsat o impresie favorabilă. Personal l-aş lua“, a declarat Petre Grigoraş. Pandurii mai aşteaptă la probe un jucător olandez cu origini africane după ce transferul lui Henry de la Delta Tulcea a căzut definitiv. „Aşteptăm un jucător de naţionalitate olandeză care provine dintr-o colonie. L-am văzut pe youtube, îl ştiu puţin, că l-am vrut şi în vară, dar nu a mai ajuns. O să-l vedem dacă va rămâne până pe 11 februarie. Nu se mai pune problema să vină Henry. Am discutat cu cei de la Tulcea, cer vreo 300.000 de euro şi vor să-l ţină până la vară. Nouă ne trebuie acum, nu la vară“, a spus tehnicianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS