18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim are misiune dificilă la Ljubljana

Oltchim are misiune dificilă la Ljubljana

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au de trecut sâmbătă (ora 19.00) primul „hop“ pentru a se califica în semifinalele Ligii Campionilor. Oltencele joacă pe terenul formaţiei Krim Ljubljana, echipă care a câştigat de două ori trofeul (2001 şi 2003) şi a fost de alte trei ori finalistă.

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, debutează sâmbătă, de la ora 19.00 (în direct la DigiSport1) în faza grupelor principale ale Ligii Campionilor, pe terenul formaţiei slovene Krim Ljubljana, echipă care a câştigat de două ori trofeul (2001 şi 2003) şi a fost de alte trei ori finalistă. Elevele lui Radu Voina vor lupta de acum încolo pentru glorie, dar şi pentru bani. De câştigarea trofeului Ligii Campionilor se leagă finanţarea în viitor a echipei pentru a se lupta la nivel înalt în următorii ani. Oltchim luptă în grupa principală 2 cu Krim Ljubljana, Buducnost Podgorica şi Metz, iar în semifinale se vor califica doar primele două clasate în grupă. Delegaţia vâlceană a plecat vineri spre Slovenia şi, spre deosebire de alte partide, în care antrenorul Radu Voina întâmpina dificultăţi cu alcătuirea lotului, deoarece avea prea multe jucătoare, acum el s-a confruntat cu numeroase probleme de lot. Listei mai vechi alcătuite din Neagu, Stanca, Ungureanu şi Farcău i s-au adăugat Vetkova, diagnosticată cu rubeolă, dar şi portarul Smedescu, aceasta din urmă fiind înlocuită cu Sanela Knezovic. În lot a fost convocată şi tânăra Nicoleta Safta (17 ani). „De obicei, mie nu-mi place să joc cu trei portăriţe, dar am fost obligat să punem a treia portăriţă, pentru că nu mai avem jucătoare. Asta este echipa Oltchimului, iar restul este spitalul de urgenţă, accidentate mai vechi, mai noi. Pentru meciurile vii­toare, sperăm să o recuperăm şi pe Vetkova, care are rubeolă“, a spus Radu Voina. La meciul cu Krim îşi va face revenirea în Liga Campionilor portarul Luminiţa Huţupan Dinu, chiar împotriva echipei la care a evoluat şi a cunoscut cele mai importante rezultate. „Huţu“ a câştigat de două ori Liga Campionilor cu formaţia din Ljubljana.

Voina: Să vedem dacă putem să câştigăm

Vorbind despre partida de la Ljubljana, Radu Voina a avertizat că jucătoarele sale vor avea mult de muncit pentru a obţine victoria: „O să avem un meci extrem de dificil la Ljubljana. Obiectivul nostru e să-l câştigăm, dar acum să vedem şi dacă putem. Ar fi important să începem cu dreptul, ar fi o victorie şi pentru moral“. Intrarea la meci va fi liberă, iar susţinătorii gazdelor vor crea o atmosferă ostilă vâlcencelor.
De partea cealaltă, antrenorul echipei Krim Ljubljana, Tone Tiselj, a declarat că Oltchim este favorită în meciul de sâmbătă. „Privind cu realism, cele două favorite ale grupei noastre sunt Buducnost şi Oltchim. Viziunea lor pe termen lung a însemnat multă muncă, timp şi bani în câţiva ani, deci pun aceste cluburi înaintea noastră. În sportul din prezent este imposibil să obţii mari performanţe peste noapte. Oricum, vom arăta adversarei noastre de sâmbătă forţa echipei Krim şi vom încerca să le surprindem, iar pentru asta avem nevoie de suportul fanilor noştri loiali“, a spus Tiselj. Tot sâmbătă este programată şi cea de-a doua partidă din grupă, între formaţiile Metz Handball şi Buducnost Podgorica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS