20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSe caută titularii

Se caută titularii

Pandurii Târgu Jiu pleacă astăzi spre Antalya, pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire al iernii, obiectivul staff-ului tehnic fiind „cristalizarea“ unei formule de echipă pentru partea a doua a sezonului

Petre Grigoraş va avea la dispoziţie în al doilea turneu de pregătire acelaşi lot cu care a abordat şi primul stagiu din Antalya: portari: Pedro Mingote, David Lazar, Adrian Horvat; jucători de câmp: Florin Popete, Ousmane Viera, Ionuţ Rada, Ionuţ Tătaru, Alexandru Vlad, Alexandre Cardoso, Alexandru Avramescu, Călin Cristea, Mihai Pintilii, Claudiu Voiculeţ, Dan Nistor, Olimpiu Bucur, Ciprian Brata, Valentin Lemnaru, Paul Batin, Alexandru Grigoraş, Alexandru Maxim, Daniel Unguru, Roberto Dumitru, Alexandru Neagu şi Deivydas Matulevicius. Acestora li se adaugă noua achiziţie, Bogdan Unguruşan, şi Cosmin Băcilă, revenit la pregătire. Unguruşan s-a înţeles cu Pandurii pentru un transfer definitiv şi va parafa înţelegerea în Antalya, iar Băcilă îşi va continua, alături de echipă, programul de recuperare după dubla fractură, de tibie şi peroneu, suferită în tur. „Băcilă a început să alerge şi asta e cea mai bună veste pentru el. Înseamnă că poate să desfăşoare un program de pregătire normal. El se va antrena separat şi în paralel are nevoie şi de o pregătire psihologică pentru a trece peste grava accidentare“, a declarat preparatorul fizic al pandurilor, Gheorghe Avram.

Una-două noutăţi

Pandurii vor disputa cinci amicale în acest stagiu, unul dintre ele nefiind încă stabilit. „100% o să jucăm cinci jocuri. Dacă Grig va dori, vom mai perfecta un meci amical, însă asta depinde de el. Cel puţin patru vor fi televizate de Digi Sport“, a declarat managerul general al gorjenilor, Viorel Temelescu. Gorjenii mai au în plan două achiziţii ce ar trebui să ajungă în Antalya în următoarele zile. „Vom încerca în jocurile pe care le avem la dispoziţie să «cristalizăm» formula de echipă pentru începerea campionatului. Mai mult ca sigur vom avea una sau două noutăţi în cadrul lotului. Pe Adi Rusu l-am pierdut pentru circa două luni şi a fost achiziţionat Unguruşan de la «U» Cluj. Sper ca el să se încadreze repede şi sunt convins că aşa va fi pentru că este un jucător cu experienţă şi nu are nevoie de foarte mult timp de acomodare. Este sigur că mai avem nevoie de doi-trei jucători care, din punctul nostru de vedere, ar trebui să facă concurenţă celor existenţi. Suntem în discuţii cu doi jucători. Şanse sunt să se şi finalizeze şi în două-trei zile aceştia să se alăture lotului nostru“, a declarat secundul Marian Dinu.

Viera: Bine că plecăm

Ivorianul Ousmane Viera abia aşteaptă să ajungă în Antalya, acolo unde vremea este mult mai „blândă“ decât în România. Crescut în Africa, Viera a tolerat cu greu gerul din ţară din ultimele zile. „E la fel ca în Rusia… Niciodată nu am prins atât de frig. E greu pentru mine. Nu pot să mă obişnuiesc niciodată cu frigul acesta. Bine că plecăm. În Antalya, chiar dacă sunt 0 grade, tot e mai bine decât aici, la -15 grade“, s-a plâns Viera.
În ultimul timp, acesta a schimbat mulţi parteneri în compartimentul defensiv, dar e pregătit să o ia de la capăt. „Din păcate, am avut parte de o accidentare a lui Rusu în cantonament, dar acesta este fotbalul. Ne pregătim în continuare serios pentru retur. După plecările din iarnă este foarte greu să ne sincronizăm cu noii jucători, trebuie să lucrăm mai mult, să ne coordonăm mai bine. E greu fără Chiricheş, fără Rusu, dar avem jucători şi trebuie să ne descurcăm. Asta e viaţa de fotbalist, trebuie să ne adaptăm şi cu alţi jucători. A plecat Chiricheş, nu mai vorbim de el acum !“, a mai declarat Viera.
Stoperul pandurilor speră ca şi în retur echipa să se ridice la un nivel bun de joc, chiar dacă a pierdut mulţi jucători importanţi în această pauză. „Returul va fi foarte greu, trebuie să uităm de cei plecaţi pentru că nu îi putem aduce înapoi. Noi, care am rămas aici, trebuie să lucrăm mai mult să ne menţinem măcar pe locul şase. E foarte greu. La început nimeni nu se aştepta la evoluţiile noastre. Acum avem un început foarte greu, în deplasare la Braşov, apoi cu Dinamo acasă, cu CFR Cluj“, a mai afirmat Ousmane.

Programul jocurilor din stagiul 2

– 5 februarie, ora 15.00: Pandurii – FK Zeta (Muntenegru, Liga 1 )
– 8 februarie, ora 14.00: Pandurii – Novi Pazar (Serbia, Liga 1)
– 11 februarie, ora 13.00: Pandurii – Shkendija 79 (Macedonia, Liga 1)
– 14 februarie, ora 15.00: Pandurii – FK Rad Belgrad (Serbia, Liga 1)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS