19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri de care pe care în Bănie

Meciuri de care pe care în Bănie

Voleibaliştii şi baschetbaliştii de la SCM-U Craiova vor avea de muncit serios pentru a-şi depăşi adversarii pe care îi întâlnesc în weekend în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Voleibalistele au o misiune mai uşoară, primind vizita echipei de pe ultimul loc.

Trei dintre echipele de la SCM-U Craiova evoluează weekendul acesta pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, iar celelalte două vor susţine partide în deplasare.
Sâmbătă, de la ora 12.00, echipa feminină de volei va primi vizita formaţiei Universitatea Cluj, în cadrul primei etape din returul Diviziei A1. La prima vedere se anunţă o victorie a oltencelor (locul şase în clasament), care înfruntă formaţia de pe ultimul loc, ardelencele câştigând în acest sezon un singur meci. „Este un meci dificil, dar, având în vedere ultimele noastre prestaţii, cred că ne vom atinge obiectivul, adică victoria. Nu avem probleme de lot“, a afirmat antrenorul principal al craiovencelor, Bertholt Văsuică. Pe banca formaţiei clujene va sta fostul tehnician al oltencelor, Dan Gârleanu.
Tot sâmbătă, dar de la ora 17.00, Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ va mai găzdui un interesant meci de volei masculin între echipa craioveană şi Dinamo Bucureşti. Este o partidă în care oricare din cele două combatante se poate impune. Dinamo ocupă locul patru în Divizia A1, după 12 etape disputate, cu 23 de puncte acumulate, iar Craiova se află pe locul 9 (12 puncte). Antrenorul principal al SCM-U, Dan Pascu, a vorbit despre disputa cu Dinamo: „Întâlnim un adversar dificil, care s-a întărit în pauza competiţională. Noi ne dorim să facem un joc bun şi să le dăm satisfacţie fanilor noştri. Deşi jucăm cu Dinamo, am pregătit această partidă la fel ca pe toate celelalte. În primul rând, îmi doresc să facem un joc bun şi, automat, dacă vom face acest lucru, vom obţine şi un rezultat bun“.
O misiune aproape imposibilă vor avea baschetbaliştii craioveni. Cu infirmeria plină, antrenorii Andelko Mandic şi Marius Toma trebuie să găsească soluţii până la meciul cu BCM-U Piteşti, programat duminică, de la ora 18.00 (în direct la TVR3), în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Mai bine de jumătate dintre componenţii lotului acuză diferite probleme medicale şi va fi greu de aliniat un „5“ competitiv. „Ne aşteaptă un meci extrem de dificil din cauza problemelor medicale. Cătălin Petrişor are rujeolă, Mihai Gavrilă are entorsă, Branislav Tomic are un deget fracturat, iar Levar Seals şi Stephen Ross sunt incerţi. Cu toate aceste impedimente, sper să ne prezentăm mai mult decât onorabil atât duminică, în faţa propriilor suporteri, cât şi miercuri, în deplasare la Târgu Jiu, în compania formaţiei Energia Rovinari“, a spus „secundul“ oltenilor, Marius Toma.
 
Două echipe joacă
în deplasare

Dată fiind situaţia din clasament, ultimul loc, cu 2 puncte, după zece etape, pentru handbalistele de la SCM Craiova fiecare meci este dificil. Elevele lui Bogdan Burcea şi Grigore Albici joacă sâmbătă la Galaţi, cu formaţia Oţelul, în cadrul rundei a 11-a din Liga Naţională. Oltencele au un moral bun după ce miercuri au obţinut primul succes stagional, scor 24-21 pe teren propriu, cu CSM Bacău. „Vrem să scoatem tot ceea ce putem. După jocul de miercuri, sper ca fetele să se fi descătuşat şi să fi prins din nou încredere în forţele lor. Sper să nu ne întoarcem cu mâna goală de la Galaţi“, a spus antrenorul Burcea.
A cincea echipă de la SCM-U, cea de baschet feminin, joacă  sâmbătă la prânz, în Capitală, cu CSM Sportul Studenţesc, partida contând pentru etapa a 17-a din Divizia A. Bucureştencele ocupă locul 9 în clasament, cu 23 de puncte, iar craiovencele se află pe locul şapte, cu 26 de puncte.  „Este o partidă foarte importantă pentru noi. Întâlnim o echipă întărită serios în pauza competiţională, dar mergem să muncim să obţinem victoria. Un succes ne-ar asigura, într-un procent de peste 80 la sută, prezenţa în play-off“, a explicat Liviu Manea, antrenorul principal al baschetbalistelor din Bănie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS