20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol de final de an

Spectacol de final de an

Energia Rovinari – Politehnica Iaşi 114-55
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 550
Energia: Gliga (19 puncte), Kabengele (14), Bratoloveanu (6), Deconescu, Darby (16), Oluic (4), Steffel (12), Mocanu (10), Fields (11), Giles (6), Guţoaia (12), Alionescu (4). Antrenor: Slobodan Nikolic.
Poli Iaşi: Necşanu (4 puncte), Hurjui (10), Nicolae (19), Stamate (2), Filip (2), Rotariu, Surugiu (3), Dăscălescu (4), Pintilie (2), Cobzaru (9). Antrenor: Costel Moscalu.
Arbitri: Dragoş Stan, Ciprian Ciocan, Csender Andrada.

Energia a făcut spectacol la ultima reprezentaţie a anului şi a încheiat turul sezonului regulat al diviziei A de baschet masculin pe locul nouă, cu un bilanţ pozitiv, opt victorii şi şapte înfrângeri

Codaşa diviziei A, Politehnica Iaşi, fără nici o victorie în acest sezon, nu a contat nici la Târgu Jiu. Gorjenii şi-au permis să-l menajeze pe Stefan Nikolic, neinclus în lot, şi să înceapă cu tânărul Răzvan Bratoloveanu, în premieră, titular. Jucătorul de 19 ani, originar din Târgu Jiu, a încheiat cu şase puncte, trei recuperări şi o pasă decisivă, pentru un indice de şase la eficiență, în nouă minute petrecute pe teren. Energia a apăsat pe acceleraţie cât a trebuit şi nu a lăsat deoparte nici spectacolul, ca o răsplată pentru fani. Cu excepţia lui Deconescu, toţi baschetbaliştii gorjeni au şi punctat, Adrian Guţoaia fiind remarcat de Slobodan Nikolic. „Sunt mulţumit, am jucat un baschet foarte bun, am jucat şi pentru public pentru că în acest sezon ne-a ajutat foarte mult. Sunt mulţumit de apărarea pe care a făcut-o Guţoaia, pentru că, în sfârşit, după trei luni a făcut apărarea pe care eu o cer. Am avut trei zile de pauză în care ne-am odihnit foarte mult, dar pentru noi meciul cu adevărat important este cel cu Mediaş, din 14 ianuarie, un meci foarte greu pe care trebuie să-l câştigăm“, a declarat tehnicianul Slobodan Nikolic.
Energia a încheiat prima parte a sezonului regulat pe locul 9, cu un bilanţ pozitiv, opt victorii şi şapte înfrângeri. Nikolic regretă că baschetul ia pauză de Sărbători, sârbul dorind să profite în continuare de forma bună pe care o traversează echipa sa. „Problema cea mare este că se întrerupe campionatul, iar noi trecem printr-o formă bună care se va încheia. Avem un scor de 6-2 în ultimele opt etape, însă după 21 de zile de pauză această formă va dispărea“, a spus Nikolic.
 
Fields, Gilles şi Oluic, out
 
Energia Rovinari se va reuni după Anul Nou, dar nu în forma actuală, ci cu mai puţini străini în lot. Brandon Fields, Robert Gilles şi Milan Oluic nu vor mai continua la Târgu Jiu. Dacă în cazurile lui Fields şi Oluic a fost decizia antrenorului, Gilles a solicitat el rezilierea înţelegerii cu Energia, cerere aprobată de oficialii clubului.
„Ţintele“ gorjenilor în pauza competiţională sunt Porter Troupe, prezent în tribune la meciul cu Iaşi, şi un pivot sârb, Rajko Kljajevic. „Cu siguranţă va veni un pivot sârb foarte bun şi puternic sub panou. Primul care va pleca va fi Brandon Fields. Fields are un salariu foarte mare şi nu-şi justifică banii. Şi Oluic va pleca pentru că nu ne mai putem permite să ţinem şase jucători străini. Porter Troupe a venit la Târgu Jiu aşa că orice este posibil. Şi Porter, şi Kljajevic ar fi utili şi Energia ar fi o echipă puternică. Dacă vine Troupe, mai pleacă un străin. Trebuie să avem numai cinci străini“, a mai declarat Nikolic.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS