7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPremii de 150.000 de lei la Gala Sportului Doljean

Premii de 150.000 de lei la Gala Sportului Doljean

Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj, organizatoarea evenimentului care va avea loc joi la Filarmonica „Oltenia“, va acorda 40 de premii antrenorilor şi sportivilor care au realizat cele mai bune performanţe în 2011

Filarmonica „Oltenia“ din Craiova va găzdui joi, de la ora 17.00, Gala Sportului Doljean, eveniment organizat de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) în cadrul căruia vor fi premiate cele mai bune performanţe realizate de sportivii doljeni în 2011.
Natalia Andrei, directorul DJST Dolj, a oferit ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, detalii despre gală, dar fără să dezvăluie numele câştigătorilor de la fiecare categorie: „Vom acorda 40 de premii, atât sportivilor, cât şi unor antrenori, în valoare totală de 150.000 de lei, constând în bani şi materiale sportive. Am constatat cu surprindere că mai există persoane dornice să ajute sportul. Pe lângă numeroase firme a mai contribuit la fondul de premiere Consiliul Judeţean Dolj, iar primăria ne-a promis că va da ceva. Avem sportivi valoroşi, veritabili ambasadori ai judeţului nostru, care merită să fie cunoscuţi de mai multă lume“.

Distincţia „Tot mai sus“ pentru cel mai bun sportiv 

Fosta atletă a spus că unul dintre laureaţi va primi un premiu substanţial, denumit simbolic „Tot mai sus“. Celelalte categorii la care se va face premierea sunt: antrenorul anului; primele patru performanţe la sporturi individuale (seniori) – se vor premia atât sportivii, cât şi antrenorii, primele şase performanţe la juniori – sporturi individuale (se vor premia sportivii şi antrenorii), cea mai bună performanţă la echipe – juniori, cea mai bună performanţă la echipe – seniori. La sporturile de echipă, juniori şi seniori, se vor acorda premii cu următoarele titulaturi: baschet: cea mai bună sportivă/cel mai bun sportiv; handbal: cea mai bună sportivă/cel mai bun sportiv; volei: cea mai bună sportivă/cel mai bun sportiv şi cea mai bună performanţă a unei echipe. La juniori va fi şi secţiunea fotbal masculin. Pentru încurajarea tinerilor se vor acorda premii pentru cea mai bună speranţă la masculin şi feminin, ţinându-se cont de rezultatele la competiţiile internaţionale oficiale. La gală sunt aşteptate personalităţi ale sportului doljean, dar şi Doina Melinte, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Natalia Andrei ar fi vrut o gală comună
cu ISJ

Natalia Andrei a mai spus că ar fi vrut să colaboreze cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj pentru a organiza o singură gală, dar nu s-a ajuns la o înţelegere. Aceasta speră că în 2012 acest lucru se va realiza: „În ultimii ani, Direcţia a premiat sportivi într-un cadru mai festiv sau mai puţin festiv, iar în ultima vreme am sprijinit o aşa-zisă gală a sportului şcolar, o minigală, care premiază doar elevii-sportivi performanţi, dar nu pe toţi, fiind excluşi cei care au rezultate, dar în afara sistemului, adică cei de la cluburi private care participă în concursurile federaţiilor. Şi anul trecut eu am propus să facem gala împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, una de amploare, dar nu a mai fost comunicare. Şi acum am propus, dar nu am primit răspuns. Sper că la anul vom colabora“. Anul acesta, gala organizată de ISJ Dolj „Stelele Sportului Şcolar“ va avea loc pe 15 decembie, la sediul instituţiei, iar unii premianţi în cadrul galei DJST Dolj vor urca pe scenă şi la premierea ISJ.
Întrebată dacă are să-şi reproşeze ceva, şefa DJST Dolj a spus: „Îmi pare rău că nu am putut ajuta sportivii aşa cum mi-am dorit“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU