19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOţelul, zero în Ligă

Oţelul, zero în Ligă

Campioana României, Oţelul Galaţi, a înregistrat a cincea înfrângere consecutivă în grupa C a Ligii Campionilor, după ce a pierdut, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 2-3 (0-3), meciul cu formaţia elveţiană FC Basel. „Ceasornicarii“ au deschis scorul rapid, prin Fabian Frei, care a finalizat cu un şut sec, de la 14 metri, la colţul scurt, pe sub Grahovac, o acţiune în colaborare cu Huggel (0-1, ‘10). Nici nu şi-au revenit bine gălăţenii după golul încasat, că s-au văzut nevoiţi să înceapă din nou de la centrul terenului. Celălalt Frei, Alexander, a înscris cu poarta goală, de la 11 metri, după ce Streller a dejucat pasul la ofsaid, l-a depăşit pe portarul Oţelului, şi a centrat simplu, pentru 0-2 (‘14). Debusolaţi, elevii lui Dorinel Munteanu au comis-o din nou, Perendija a degajat într-un jucător de la Basel, mingea a ajuns la Streller, care a înscris cu un şut plasat la colţul lung (0-3, ‘37).
Campioana României s-a „trezit“ să joace fotbal abia în ultimul sfert de oră, asta după ce Antal i-a pasat excelent lui Giurgiu, iar acesta a şutat de la 16 metri în vinclul porţii lui Sommer (1-3, ‘75). Gălăţenii s-au năpustit în atac pe final şi au mai reuşit să scuture o dată plasa elveţienilor, Antal marcând cu o „torpilă“ de la zece metri, după o greşeală a unui fundaş advers (2-3, ’81). În ciuda insistenţei de care au dat dovadă gălăţenii, golul egalizator nu a picat, iar în urma acestei înfrângeri şi-au luat la revedere de la cupele europene.
Oţelul: Grahovac – Râpă, Sârghi, Perendija, Sălăgeanu – Filip – Antal, Neagu (‘67, Viglianti; ‘83, G. Paraschiv), Giurgiu, Iorga (‘66, Ilie) – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.
FC Basel: Sommer – Steinhofer, Abraham, Dragovici, Park Joo Ho – Shaqiri (‘82, Zoua), Huggel (‘44, Cabral), G. Xhaka, F. Frei – A. Frei (‘74, Chipperfield), Streller. Antrenor: Heiko Vogel.
În celălalt meci al grupei C, Manchester United a remizat, scor 2-2, cu Benfica Lisabona.
Clasament: 1. Manchester United 9 puncte (golaveraj 10-6), 2. Benfica 9 (7-4), 3. FC Basel 8, 4. Oţelul 6.
În ultima etapă a grupei C, Oţelul va întâlni, în deplasare, pe 7 decembrie, formaţia Benfica Lisabona, iar FC Basel va juca pe teren propriu cu Manchester United.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS