19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFuneriu sare în ajutorul gimnastelor

Funeriu sare în ajutorul gimnastelor

Ministrul educaţiei tineretului şi sportului, Daniel Funeriu, a declarat ieri că miercuri a trimis preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANSP), Doina Melinte, o adresă în care îi solicită reanalizarea oportunităţii introducerii pragului de vârstă de 30 ani, de la care un sportiv să poată solicita renta viageră, conform articolului 22 din propunerea de lege, astfel încât textul final să fie în avantajul sportivilor în activitate. „Referitor la proiectul de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, aflat în dezbatere pe pagina web a Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, vă solicit reanalizarea oportunităţii introducerii pragului de 30 de ani, de la care un sportiv să poată solicita renta viageră, conform art. 22 din propunerea de lege, astfel încât textul final să fie în avantajul sportivilor în activitate“, a precizat, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
În adresa către ANST, ministrul educaţiei a mai spus că acei sportivi „care cu adevărat fac cinste României în lume trebuie sprijiniţi şi mobilizaţi spre marea performanţă, nu descurajaţi prin propuneri legislative care ar stimula renunţarea la activitatea sportivă“.
Primele care ar fi fost afectate dacă legea era votată în forma iniţială erau gimnastele, care îşi încep activitatea la vârste fragede, o încheie la 19-20 de ani, apoi ar fi trebuit să aştepte să primească renta abia după ce împlinesc 30 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS