14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, de neoprit

Pandurii, de neoprit

Pandurii Târgu Jiu – „U“ Cluj 1-0
Stadion „Municipal”, spectatori: 4.000
A marcat: Vranjes ’56 – pen.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii (’30, Al. Grigoraş), Nistor (’86, Ad. Rusu) – Vranjes, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
„U“ Cluj: M. Popa – Achim, Szukala, Pele, Grecu – Menassel (’60, Păcurar), Bazzi, Marinescu – Cojocnean, Tony (’67, Machado), Ad. Cristea (’62, Grozav). Antrenor: Ionuţ Badea.
Cartonaşe galbene: Vlad, Voiculeţ, Pleaşcă, Viera, Lemnaru / Achim (’41, ‘88), Szukala, Bazzi, M. Popa.
Cartonaşe roşii: Bazzi ‘84, Achim ‘88.
Arbitri: S. Colţescu – Ad.Vidan, I. Radu.

Tehnicianul Ionuţ Badea a revenit la Târgu Jiu, după un an, cu teama de a nu pierde. Dovadă cei doi închizători, Bazzi şi Menassel. Pandurii nu s-au cramponat de ideile tactice ale fostului tehnician şi au lovit prin Pleaşcă (‘13) şi Voiculeţ (‘19), însă M. Popa a intervenit salvator. Din păcate, ieşirea lui Pintilii, accidentat, a tăiat forcingul gazdelor. Al. Vlad s-a pierdut cu firea şi i-a oferit pe tavă golul lui Cojocnean, dar clujeanul a lovit bara (‘32). Grigoraş le-a amintit la pauză elevilor săi că mai sunt 45 de minute de jucat şi oltenii au ieşit mai hotărâţi de la cabine. Voiculeţ, senzaţional şi în acest meci, a inventat o pasă de geniu şi Lemnaru a fost trântit în careul clujean. Vranjes a executat de la punctul cu var şi a înscris (1-0, ‘56). Badea a reîmprospătat atacul, dar degeaba. „U“ Cluj a terminat în nouă jucători, după eliminările lui Bazzi şi Achim. Mai mult, Pandurii putea majora scorul, dar Vranjes a irosit un penalti scos de Stromajer (‘88).
 
Grigoraş, Grigoraş…
 
Pandurii a obţinut a şasea victorie în acest sezon şi a pătruns în careul de aşi al Ligii 1. Laurii i-a cules tehnicianul Petre Grigoraş, aplaudat în picioare la finalul jocului, care, însă, temperează aşteptările tot mai mari ale fanilor. „Le mulţumesc spectatorilor că mi-au scandat numele, dar asta nu garantează că meciurile următoare o să le câştigăm şi o să terminăm pe primul loc. Suntem realişti. Nu trebuie să ne gândim la obiective măreţe. Când ai căzut de sus, îţi rupi gâtul. Nu trebuie să ne intereseze clasamentul. Să ne intereseze jocul, să avem consistenţă şi dacă vor fi şi rezultate ar fi foarte bine. Avem un obiectiv bine stabilit, o clasare în primele zece“, a declarat Grigoraş. Tehnicianul afirmă că victoria contra „şepcilor roşii“ a fost pe deplin meritată. „Am avut o echipă de gladiatori şi am reuşit să câştigăm prin muncă, dăruire, determinare totală. Dacă au fost sau nu au fost cele două penaltiuri, nu mai contează. Cred că victoria este meritată, împotriva unei echipe foarte bune. Este o mândrie să ai 21 de puncte după 11 etape şi îi felicit pe jucători. În principal este meritul lor“, a mai spus Grigoraş.
 
Vranjes: Nu e vis,
e realitate!

 
Autorul unicului gol cu „U“ Cluj, Stojan Vranjes, consideră că echipa sa merită locul fruntaş în clasamentul Ligii 1. „Nu este un vis, este realitate. Pandurii nu e o surpriză, jucăm bine. Nu ne gândim acum la Europa, ci la meciul cu Braşov“, a declarat Vranjes. Nebăgat în seamă de Badea, Stojan i-a răspuns acum pe teren. „Nu vreau să vorbesc despre Badea sau despre adversar. Dacă am executat primul penalti, de ce să nu-l dau şi pe cel de-al doilea? E bine aşa. 1-0 doare mai mult“, a declarat Vranjes. Nici Stromajer nu a uitat faptul că a fost ignorat de fostul tehnician. „Acest rezultat sper să fie o palmă pentru Badea“, a declarat Stromajer.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII