20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa un pas de podium

La un pas de podium

Gimnastele române s-au clasat pe locul patru în întrecerea pe echipe de la Campionatul Mondial, la fel ca la ediţia precedentă

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat ieri pe locul patru la Campionatul Mondial de la Tokyo (Japonia), cu un total de 172,412 puncte. Fără Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache accidentate, cu Diana Chelaru revenită de abia de câteva săptămâni, elevele lui Octavial Bellu nu au reuşit să îşi îmbunătăţească poziția de anul trecut şi au încheiat pentru a doua oară consecutiv la un pas de podiumul mondial.

La 0,408 puncte distanţă de medalie

Româncele s-au aflat în cursa pentru primele trei locuri, diferenţa faţă de locul trei fiind făcută de evoluţiile pe care le-au avut la paralele, unde au obţinut cele mai mici note. Deşi la celelalte trei aparate, sol, bârnă şi sărituri, Cătălina Ponor şi colegele sale s-au ridicat la nivelul aşteptărilor şi au obţinut note mari, handicapul de la paralele nu a putut fi recuperat, iar gimnastele noastre au fost întrecute de reprezentantele Chinei cu doar 0,408 puncte. Titlul mondial a revenit echipei SUA (179,411 puncte), urmată pe podium de Rusia (175,329) şi de China (172,820).
Notele obţinute în finala pe echipe de gimnastele antrenate de Octavian Bellu sunt următoarele: Paralele: Raluca Haidu 12.966, Amelia Racea 13.000, Ana Porgras 14.066 (locul 7, după prima rotaţie). Bârnă: Amelia Racea 14.633, Cătălina Ponor 15.166, Ana Porgras 15.300 (locul 5). Sol: Diana Chelaru 14.233, Diana Bulimar 14.266, Cătălina Ponor 14.633 (locul 4). Sărituri: Diana Chelaru 14.566, Raluca Haidu 14.650, Cătălina Ponor 14.933 (clasare finală locul 4).
 În calificări, echipa tricoloră a încheiat pe locul 4, cu un punctaj total de 227.228 puncte, obţinând şi calificarea la JO de la Londra. 
Ana Porgras şi Raluca Haidu vor evolua mâine (ora 12.00, în direct la Digisport) în finala de la individual compus, în timp ce vineri Flavius Koczi va participa în ultimul act, la masculin. Sâmbătă şi duminică, gimnaştii şi gimnastele din România vor concura în finalele pe aparate.

Drăgulescu s-a accidentat şi ratează finala pe echipe
 
Cel mai valoros gimnast român, Marian Drăgulescu, a suferit o accidentare în timpul calificărilor la sărituri şi nu mai poate concura în finala pe echipe şi la cea la individual compus, la Campionatul Mondial de la Tokyo. Potrivit Federaţiei Române de Gimnastică, Drăgulescu s-a accidentat la cea de-a doua săritură şi a fost supus unui control şi tratament medical la o renumită clinică din Tokyo. El va putea intra doar în finalele pe aparate, fiind retras din finala de la individual compus şi din echipa pentru concursul de astăzi (ora 12.00 DigiSport). În finala pe echipe, România va fi reprezentată de Flavius Koczi, Ovidiu Buidoşo, Marius Berbecar, Cristian Băţagă şi Vlad Cotuna. În finalele pe aparate vor concura Flavius Koczi (individual compus şi sol), Marius Berbecar şi Marian Drăgulescu (paralele). România a obţinut după calificările de luni şi calificarea la Jocurile Olimpice din 2012. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS