7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu multe sacrificii

Victorie cu multe sacrificii

Stadion „Astra“ (Ploieşti), spectatori: 3.000.
Au marcat: Rusescu ‘4 / Voiculeţ ’9, Pintlii ’19-pen.
Steaua: Tătăruşanu (’45, Stanca) – Emeghara, Galamaz, Gardoş, Latovlevici – Rusescu (’22, Brandan), Prepeliţă, Bourceanu, Tănase (’69, Nikolic) – Tatu, M. Costea. Antrenor: Ronny Levy.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă (’73, Ad. Rusu), Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ (’61, Vranjes), Pintilii, Nistor (‘65, Batin) – Băcilă, Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Tănase, Prepeliţă, M. Costea, Bourceanu / Băcilă, Pintilii (2), Vranjes, Cardoso
Cartonaşe roşii: Latovlevici ’19, Gardoş ’87 / Pintilii.
Au arbitrat: I. Kovacs – Oct. Şovre, B. Hîrlab.

Pandurii Târgu Jiu s-a impus, în premieră, pe terenul Stelei, dar l-a pierdut pe termen lung pe Băcilă, accidentat grav, iar Pintilii, Petre Grigoraş şi Marian Dinu au fost eliminaţi.

În ciuda presiunilor venite de la Gigi Becali şi MM Stoica ca Vlad Chiricheş să nu evolueze „contra propriilor interese“, ştiindu-se că stoperul pandurilor va merge la Steaua Bucureşti în iarnă, Petre Grigoraş i-a dat credit elevului său pentru a-şi dovedi profesionalismul. Pandurii a început avântat, dar s-a lăsat descoperită. Mihai Costea l-a driblat pe Chiricheş, pe un contraatac, a centrat în mijlocul careului şi omul lui Cardoso, Rusescu, a preluat şi a şutat senzaţional sub transversală (1-0, ‘4). Pandurii nu a acuzat şocul şi a replicat tăios. Voiculeţ, angajat de Pintilii, a înşirat toţi fundaşii Stelei şi a şutat la colţul scurt, pe sub Tătăruşanu, restabilind echilibrul (1-1, ‘9). Oamenii lui Grigoraş au rămas în atac şi Nistor l-a pus la grea încercare pe Tătăruşanu (‘13). Insistenţa ofensivă a oaspeţilor a dat încă o dată roade. Stromajer l-a angajat pe Băcilă în faţa porţii, şutul său de gol a fost respins cu braţele de Latovlevici, iar Istvan Kovacs a decis corect, penalti şi eliminare pentru fundaşul Stelei. Pintilii a transformat şi a răsturnat situaţia (1-2, ‘19). După şutul-bombă al lui Voiculeţ (‘29), din păcate, Pandurii a cedat iniţiativa. Tatu a reluat cu capul pe lângă poartă din corner (‘34) şi Brandan a trimis o ghiulea de la 40 de metri în prelungirile reprizei.
 
 Bacilă, rupt de Gardoş
 
 Aceeaşi autosuficienţă au arătat-o gorjenii şi la reluare. Chiar dacă Petre Grigoraş a trimis pe teren doi jucători ofensivi, Batin şi Vranjes, Pandurii s-a preocupat doar de apărare. Din păcate, finalul a fost umbrit de intrarea violentă a lui Gardoş, care i-a rupt piciorul lui Băcilă. După minute bune de îngrijiri medicale, Băcilă a părăsit terenul cu ambulanţa. Gardoş a fost eliminat, dar Istvan Kovacs l-a trimis în tribune, inexplicabil, şi pe Petre Grigoraş. Pandurii au continuat să fie decimaţi de central. Pintilii a luat şi el al doilea galben în prelungiri, implicit roşu, centralul trimiţându-l în tribune, pentru proteste, şi pe secundul pandurilor, Marian Dinu. Vestea bună e că Pandurii a plecat cu toate punctele de pe terenul Stelei, pentru prima dată în istoria întâlnirilor directe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII