16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMeci greu la debut

Meci greu la debut

Handbalistele craiovene vor avea parte de un adversar puternic în prima etapă din Liga Naţională, Dunărea Brăila

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va debuta sâmbătă în Liga Naţională, în deplasare, pe terenul formaţiei Dunărea Brăila, într-o partidă programată să înceapă la ora 11.00. Formaţia olteană, care are ca obiectiv evitarea retrogradării, este schimbată faţă de sezonul trecut. Antrenoarea Victorina Bora a fost înlocuită cu Bogdan Burcea, iar lotul a suferit modificări importante. Noul antrenor se bucură că peste 90 la sută din componentele lotului sunt oltence şi speră că echipa nu va avea probleme în realizarea obiectivului.
Delegaţia craioveană a plecat vineri spre Brăila, iar despre partida cu Dunărea, antrenorul Burcea a spus că nu va fi deloc uşoară: „Vrem să facem un meci cât mai bun, în urma căruia să luăm punct sau puncte. Adversarul este solid, dar nici noi nu ne vom da la o parte“.
Lotul SCM cuprinde jucătoarele: Ildiko Barbu, care este şi antrenor secund, Maria Vlăsceanu, Florina Şerban  – portari, Ana Maria Apipie (centru), Mihaela Briscan (inter), Cristina Florică (extremă), Alexandra Gogoriţă (inter), Andreea Ianaşi (centru), Carmen Ilie (extremă), Ana Maria Ion (pivot), Irina Lăzărin (pivot), Andreea Mitran (inter), Elena Nicu (pivot), Diana Pătru (extremă), Andreea Pătuleanu (centru), Mihaela Pătuleanu (inter) şi Nicoleta Tiţă (extremă).

Oltchim şi Braşov inaugurează sala „Ada Nechita“ din Băileşti

Oraşul doljean Băileşti va găzdui duminică, de la ora 18.00, un meci de handbal feminin, între campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Corona Braşov. Evenimentul a fost organizat de autorităţile locale, pentru a puncta inaugurarea unei săli de sport care va purta numele Adei Nechita, extrema Oltchimului, care este originară din Băileşti. Adversara formaţiei vâlcene a fost aleasă de oficialităţile din Băileşti, deoarece la echipa din Braşov evoluează o altă jucătoare care provine din localitatea doljeană, Anişoara Durac Marcu. Atât Ada Nechita, cât şi Anişoara Durac Marcu au primit deja distincţia de Cetăţean de onoare a oraşului în care s-au născut Amza Pellea şi Marcel Iureş.
„Este un sentiment de nedescris să ştiu că sala de sport din oraşul meu natal îmi poartă numele. La Băileşti am pus prima dată mingea în mână şi am plecat pentru că mi-am dorit să câştig multe trofee şi vreau să fac asta şi în viitor. Acum, tinerii jucători din Băileşti au condiţii de pregătire şi nu le rămâne decât să facă performanţă“, a spus Ada Nechita în urmă cu ceva timp, cu prilejul unei inspecţii la sală. De menţionat faptul că iubita fotbalistului Florin Costea este singura jucătoare în activitate din ţară care are o sală în oraşul din care provine, ce-i poartă numele. La inaugarea sălii a fost invitat şi preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, iar în drum spre oraşul doljean acesta ar putea face un popas la Sala Polivalentă din Craiova pentru a vedea stadiul lucrărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS