19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Gavrilescu, medaliat cu argint la Campionatul Uniunii Europene

David Gavrilescu, medaliat cu argint la Campionatul Uniunii Europene

Şahistul craiovean David Gavrilescu (foto) a obţinut medalie de argint la Campionatul Uniunii Europene, grupa băieţi 8 ani. Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Tinerii Maeştri a fost singurul craiovean prezent la competiţia desfăşurată în oraşul austriac Mureck, iar prin medalia obţinută a contribuit la locul întâi ocupat de România în clasamentul pe naţiuni.
„Cu acest argint obţinut în Austria, Ducu, aşa cum îi zicem noi lui David Gavrilescu, a confirmat rezultatele foarte bune obţinute în această vară la FISCA, Cupa Brătianu, Vara Şahistă Craioveană, zilele municipiilor Drăgăşani şi Târgovişte. Mai mult, acest rezultat reprezintă încununarea activităţii de peste patru ani de la înfiinţarea primului cerc de şah «Tinerii Maeştri» şi aproape trei ani de la prima întâlnire a lui Ducu cu şahul“, a spus Costică Dobra, antrenorul lui David Gavrilescu.
Acesta speră ca micuţul şahist să continue pe aceeaşi linie şi la competiţiile viitoare, Campionatul European de la Albena (Bulgaria) din luna septembrie şi Campionatul Mondial, programat în Brazilia, în luna noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU