20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrometeu, victorie lejeră în Cupa României

Prometeu, victorie lejeră în Cupa României

Pompierii nu au „glumit“ cu Recolta Dănceu şi au câştigat clar confruntarea din faza a II-a a competiţiei KO

Formaţia Prometeu Craiova şi-a confirmat statutul de favorită în partida disputată pe stadionul „Dunărea“, din localitatea Gruia – Mehedinţi, din faza a ll-a a Cupei României Timişoreana, câştigând cu 3-1 în faţa celor de la Recolta Dănceu (Liga a IV-a).
În ciuda faptului că la pauză rezultatul a fost favorabil gazdelor, care au deschis scorul în minutul 30, pe un contraatac, pompierii au fost cei care au dominat partida. Craiovenii au irosit cu uşurinţă multe ocazii de a marca, inclusiv din penalti, Duculescu executând slab o lovitură de pedeapsă în minutul 3. „În afara penaltiului cred că am mai avut cinci-şase ocazii clare de gol, vreo două din postură de singur cu portarul, care a făcut un meci foarte bun, chiar l-am remarcat“, a explicat Paul Răducan, antrenorul Prometeului.
La reluare, lucrurile au stat cu totul altfel, pompierii au pus presiune de la primul fluier şi au reuşit să treacă la conducerea jocului după numai cinci minute. Cel care a stabilit egalitatea a fost Ghiţă (‘48), iar Corcoveanu a profitat de degringolada defensivei mehedinţene şi i-a adus pe pompieri în avantaj (1-2, ‘50). Omul care a „închis“ tabela şi a rezolvat ecuaţia calificării în faza următoare a Cupei României a fost Alin Bălă, „Cartuş“ marcând pentru 1-3 în minutul 80.
„A fost un meci în care nu cred că s-a pus vreo clipă problema învingătoarei, un joc pe care l-am controlat de la început până la sfârşit. Noi nu punem preţ prea mare pe Cupa României, dar am zis să profităm de pe urma acestui joc, pentru că a fost o partidă oficială, care ne ajută să intrăm în ritm pentru campionat. Din punctul meu de vedere, ne-a prins foarte bine, pentru că ne-a arătat unde suntem cu pregătirea. Nu avem preferinţe în privinţa viitorului adversar, noi jucăm fotbal de plăcere şi încercăm să o facem cât mai bine“, a spus tehnicianul Paul Răducan, care a mizat pe Poenaru – Şerban (‘55, Dumitrică), Creţu (‘55, Grecu), Preduţ, Vătu – Duculescu (‘35, Corcoveanu), Ştoiu, Sandu (‘55, Puchiu), Gae – Ghiţă, Bălă.

Energia, eliminată
 
Cealaltă formaţie craioveană prezentă în competiţia KO, Energia Craiova (Liga a IV-a), a pierdut pe propriul teren, la limită,  scor 0-1, în faţa divizionarei C FC Caracal, unicul gol al meciului fiind marcat de Bocănete (‘70). „Golul l-am primit pe o contră, Ţenovici a ratat singur cu portarul lor şi ne-au prins descoperiţi, a fost o greşeală a liniei defensive. Am ratat mult, iar ei ne-au pedepsit la singura fază mai periculoasă. Am jucat bine, dar mai mult nu am putut, suntem totuşi o echipă mică“, a spus tehnicianul craiovenilor, Cornel Grigore. Pentru Energia au evoluat următorii: Vişan – Marcău, Ioana, Ghenescu, Pais (‘80, G. Liţă) – Văduva, D. Pârvu, Ţenovici (‘75, N. Fieraru), L. Preda (‘50, Balaban) – Tâmplaru, Cr. Ologu (‘65, S. Bogdan).
„Am întâlnit un adversar care ne-a pus ceva probleme în repriza a doua, când au avut două-trei ocazii bune de gol. Prima parte am dominat-o noi, am ratat şi un penalti în minutul 35, prin Boboescu, dar a ieşit bine, a fost un test util“, a spus directorul sportiv al FC Caracal, Gigi Ilie.
Antrenorul Laurenţiu Urâtu a mizat în confruntarea de la „Termo“ pe: Mogoşanu – Moşteanu, Sava, Năuiu, Frăsineanu – Bocănete, Rada, Nica (‘74, Floricel), Bughiu (‘77, Mitroi) – Boboescu, Cr. Niculescu (‘80, Căpăţână).
Iată celelalte rezultate înregistrate de formaţiile din Oltenia: Minerul Motru – CFR Simeria 0-2, Ralbex Turcineşti – Minerul Mătăsari 0-3, Damila Măciuca – CS Vişina Nouă 1-3, Pandurii II Târgu Jiu – Jiul Rovinari 1-0
Tragerea la sorţi pentru faza a III-a a Cupei României va avea loc astăzi, iar meciurile urmează să se dispute marţi, 16 august.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU