14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJucători în echipa incertitudinii

Jucători în echipa incertitudinii

Universitatea Craiova a terminat campionatul în genunchi. Multe vorbe şi prea puţine fapte lăudabile au dus la decăderea unei echipe care altădată reprezenta Bănia cu cinste. Astăzi, fanii au ajuns să fie scoşi în stradă de contraperformanţele plămădite de actualul finanţator, Adrian Mititelu, iar copiii Craiovei, care încep să afle cu ce se mănâncă fotbalul, îşi cumpără tricouri cu Steaua, Dinamo, Rapid sau Oţelul. Nu mai există atracţie pentru culorile alb-albastre, nu mai este o cinste să îmbraci echipamentul tradiţional al Ştiinţei. Iar „virusul“ i-a atins şi pe cei despre care Mititelu spunea nu demult că nu-i lasă ADN-ul să joace la alte echipe din România în afară de Universitatea. Prea puţini dintre jucătorii care au terminat sezonul la Ştiinţa, excluzându-i deja pe cei care şi-au încheiat conturile cu Universitatea (David Lopes, Wendel, Zoro) vor putea fi văzuţi evoluând pentru echipa lui Mititelu din campionatul următor. De altfel, Mititelu a recunoscut că în sezonul viitor se va baza pe tinerii de la echipa a doua, lângă care va pune doar trei-patru jucători cu experienţă.
Lung Jr. este convocat la naţionala mare pentru meciul cu Bosnia-Herţegovina, dar cu siguranţă este marcat de incertitudinea care planează asupra viitorului său. Lung Jr. nu acceptă să joace în Liga a II-a chiar dacă mai are încă cinci ani contract cu Universitatea Craiova. Portarul Ştiinţei, dorit şi de Dinamo, poate aduce o sumă importantă în contul clubului lui Adrian Mititelu, care vrea să-l transfere în străinătate.
Dănănae n-a aşteptat finalul de campionat şi a mers la LPF, cerând să i se plătească restanţele şi să fie declarat liber de contract. „Dănă“ este dorit de echipe din Bucureşti, precum Dinamo sau Steaua, dar ar exista şi ceva variante din străinătate, fiind vorba de un jucător care a cochetat la un moment dat cu echipa naţională.
Gugu este unul dintre jucătorii care nu-şi permit luxul de a visa la o altă echipă. Inventat şi aruncat în luptă de Mititelu, „noul Găman“ va fi stâlpul apărării viitoarei echipe.
Dorel Stoica a părăsit stadionul la pauza meciului cu Gaz Metan Mediaş şi, aflat la final de carieră, cu greu va fi înduplecat să mai joace la matineu.

Inflaţie de juveţi la LPF

Buşu, un apropiat al lui Mititelu, a punctat câteva partide în Liga I şi este unul dintre jucătorii „descoperiţi“ de patron, care nu pot mişca în front. În aceeaşi categorie s-ar mai încadra Ologu, Buleică, J. Nicolae, M. Roman şi Surugiu.
Prepeliţă este unul dintre jucătorii cu care finanţatorul din Bănie spera că va da marea lovitură, însă la ora aceasta este greu să acopere şi investiţia. Despre „Prepe“ s-a spus că ar fi fost dorit la Steaua şi că jucătorul chiar s-a autopropus în Ghencea, acolo unde a ajuns deja Mihai Costea.
Firţulescu şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract şi s-a transformat peste noapte în fan Steaua, fiind văzut în galeria stelistă la meciul de Cupă. „Firţi“ visează să joace în Germania, la Hannover ‘96, sperând că va ajunge în Bundesliga prin intermediul cuplului Ana Maria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf.
Gângioveanu stă cuminte în banca lui şi aşteaptă să se manifeste după ce apele se vor mai linişti.
În linia de atac, de bază a rămas Subotic, bosniacul care a marcat de cinci ori de la venirea în Bănie.
Stoianof nu poate ajuta Craiova, a demonstrat-o până acum prin evoluţiile sale, fiind jucătorul care doar promite.
Alţi patru jucători şi-au anunţat în mod public intenţia de a se despărţi de Ştiinţa. Dina, Florin Costea, Walter Lopez şi Bujor şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract şi nu mai vor să audă de echipa lui Mititelu, litigiile fiind pe rol la comisiile LPF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII