14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTătaru: Îmi aştept rândul

Tătaru: Îmi aştept rândul

Debutant în Liga I în sezonul recent încheiat, cu Pandurii Târgu Jiu, fundaşul Ionuţ Tătaru speră ca în campionatul viitor să aibă mai multe şanse de a evolua

Gorjeanul Ionuţ Tătaru, de 21 de ani, a primit botezul primei ligi cu FCM Târgu Mureş, în deplasare, scor 0-1, şi consideră că s-a achitat de sarcinile trasate de antrenorul Petre Grigoraş. „Am avut o şansă şi cred că am profitat de ea, cu FCM Târgu Mureş. Sincer, nu mă aşteptam, dar domnul profesor a avut încredere în mine şi sper că nu l-am dezamăgit“, a spus Tătaru. Cu FCM Târgu Mureş a evoluat alături de Ionuţ Rada în centrul defensivei, însă pentru a juca împreună în Liga I mai e nevoie de timp. „Peste doi ani, poate. De-aia suntem aici, nu să mai vină din alte părţi. Am crescut împreună. Ne-am apucat de fotbal ca să ajungem la prima echipă, nu să jucăm o viaţă în Divizia C sau B. Acolo nu e cine ştie ce…“, a mai spus fundaşul. Au fost şi momente dificile pentru Ionuţ Tătaru, când Liga I era departe. Instalarea lui Ionuţ Badea pe banca tehnică a fost o cumpănă pentru oltean, împrumutat la Minerul Lupeni, însă acesta a revenit rapid la Târgu Jiu după desfiinţarea grupării din Valea Jiului. Petre Grigoraş a avut însă curajul să-l păstreze în lot şi chiar să-l folosească. „Au fost momente când nu am mai crezut că voi ajunge la prima echipă. Când a venit Ionuţ Badea, unii au plecat pe unde au nimerit, alţii au rămas la echipa a doua, dar important este că nu ne-am pierdut încrederea. Cu Petre Grigoraş e altceva… Când a avut jucători accidentaţi a avut curaj să ne arunce în luptă, nu cum erau ceilalţi antrenori, care băgau atacanţi pe postul de fundaş şi pe noi tot nu ne băgau. Încrederea pe care am primit-o a fost cel mai mare câştig. Au promovat mulţi copii în ultimul timp. Obiectivul meu este să muncesc şi să joc cât mai mult. Îmi aştept rândul“, a mai afirmat stoperul.

Juniorii A, pe locul trei la Timişoara

Echipa de juniori A a clubului Pandurii Târgu Jiu a încheiat turneul de zonă de la Timişoara pe locul trei, ratând calificarea în semifinalele competiţiei. Gorjenii, antrenaţi de Constantin Andriucă şi Eugen Pădureanu, au reuşit o victorie, cu Gaz Metan Mediaş, scor 2-0, goluri Constantin şi Unguru, respectiv două înfrângeri, cu FC Timişoara, scor 1-3, gol Al. Voinea, şi „U“ Cluj, scor 2-4, goluri Al. Voinea şi Bratu. În ciuda acestui rezultat, preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu, s-a declarat mulţumit de noua generaţie de la Pandurii. „Sunt mulţumit că din spate vin copii de valoare şi că producem la Centrul de copii şi juniori pentru viitorul echipei mari. Am mai văzut o serie de copii buni la echipa de juniori A şi o să discut despre ei şi cu antrenorul Petre Grigoraş. În afară de Unguru şi Voinea, care sunt deja la prima echipă, şi de portarul Popescu, care s-a mai pregătit cu noi, în scurt timp sigur vor mai fi promovaţi doi-trei jucători tineri la Pandurii“, a declarat Pârvulescu pentru site-ul oficial al clubului.

Pandurii, campioana fairplay

Gruparea gorjeană a terminat prima în topul fairplay al Ligii I în sezonul 2010-2011, strângând 72 de cartonaşe galbene şi două roşii. Pandurii a fost echipa care a rezistat cel mai mult fără să fi fost sancţionată cu cartonaş roşu, Băcilă fiind eliminat în etapa a 30-a, iar Voiculeţ – chiar în ultima etapă. „Am luat doar două cartonaşe roşii în acest campionat. Bine că nu am fost fairplay şi nu am dat toate punctele la adversari. Dacă mai eram şi la asta fairplay, eram vai de mama noastră. Măcar acolo am fost mai rigizi, mai câinoşi“, a comentat Petre Grigoraş. Cea mai „rea“ echipă din Liga I a fost „U“ Cluj, cu 12 jucători eliminaţi şi 100 de cartonaşe galbene primite în 34 de etape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS