17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica nu mai are loc la Stuttgart

Marica nu mai are loc la Stuttgart

Internaţionalul român nu mai este dorit nici de colegi la Stuttgart, antrenorul Bruno Labbadia sugerându-i să-şi găsească rapid echipă

Atacantul naţionalei României, Ciprian Marica (47 de selecţii, 14 goluri), are mari probleme la VfB Stuttgart, oficialii clubului german explicându-i răspicat fotbalistului nostru că nu mai este inclus în planurile de viitor ale echipei antrenate de Bruno Labbadia şi că ar fi bine să-şi găsească rapid un nou angajament. „Ştii că nu mai ai viitor la echipa asta“, acesta a fost mesajul directorului sportiv Freddi Bobic către fotbalistul român, care mai are contract cu VfB Stuttgart până în vara lui 2012.
Marica a fost pus la zid şi de tehnicianul său, acesta afirmând că nimeni din vestiar nu-l mai suportă. „Am fost acuzat că nu suport străinii. Am origini italiene, am un asistent turc şi un preparator fizic turc. Deci, ce spune asta despre mine? Marica poate să stea liniştit, nu pentru că e străin nu a jucat! Am observat că echipa nu-l mai vrea. Când l-am suspendat, mai mulţi jucători au venit la mine şi mi-au spus că era timpul ca băiatul ăsta să plătească. Dacă aveam vreun moment impresia că ne putea ajuta în retur, l-aş fi lăsat să joace. Nu mi-a arătat nimic la antrenamente, nu avea cum să joace în condiţiile astea“, a explicat Labbadia pentru Bild. „L-aş fi primit înapoi la echipă dacă la antrenamente îl vedeam că se pregăteşte bine şi că-şi doreşte să revină, dar n-a făcut-o. Va fi vândut în această vară“, a punctat tehnicianul „şvabilor“.
Declaraţia făcută de Bruno Labbadia pare să aibă şi acoperire dacă ne aducem aminte de „episodul“ de la sfârşitul lunii aprilie, când Marica s-a bătut cu Arthur Boka la un antrenament al „şvabilor“. Prima „bilă neagră“ a atacantului de 25 de ani datează însă de la începutul anului, când a făcut câteva declaraţii în presa din România care i-au deranjat pe oficialii lui Stuttgart, şi aceştia nu au ezitat să-l scoată din lot. Marica a revenit la antrenamentele echipei sale la începutul lunii martie, însă nu a fost convocat la nici un meci din campionat.

E dorit de PSG

De situaţia tensionată dintre Ciprian Marica şi VfB Stuttgart sunt gata să profite francezii de la Paris Saint Germaine, care sunt dispuşi să negocieze pentru internaţionalul român. Oficialii clubului german sunt decişi să renunţe la atacantul român în schimbul sumei de două milioane de euro, însă presa din Hexagon susţine că PSG l-ar vrea gratis şi să-i plătească doar salariul. O altă posibilă destinaţie pentru Marica ar fi Lokomotiv Moscova, formaţie pe care a refuzat-o în iarna trecută.
Până să-şi ia „zborul“ din Germania, Ciprian Marica lucrează intens la imaginea sa. Imediat după petrecerea de final de sezon organizată de VfB Stuttgart, internaţionalul român a participat împreună cu coechipierii săi la o şedinţă foto pentru promovarea unui proiect al fundaţiei lui Alessandro Del Piero pentru ajutorarea japonezilor, conform GSP. Marica a pozat alături de japonezul Okazaki, italianul Molinaro, rusul Pogrebnyak şi sârbul Kuzmanovic, toţi îmbrăcaţi în tricourile puse în vânzare de Del Piero pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Japonia. Un astfel de tricou costă 15 euro, iar toate încasările vor fi donate japonezilor. „Am vrut să fim solidari cu iniţiativa simbolului lui Juve şi să arătăm că
scurgerea timpului nu şterge din memoria noastră imaginile dezastrului, că suntem alături de un popor lovit crunt şi că oricine poate să ajute şi să readucă zâmbetul pe faţa unor semeni aflaţi la greu cumpărând şi purtând un astfel de tricou“, a scris Marica pe blogul personal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS