17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, doar victoria!

Ştiinţa, doar victoria!

Universitatea – FC Braşov
Stadion
„Ion Oblemenco“, duminică, ora 20.30 (Digi Sport)
Formaţii probabile
Universitatea:
Silviu Lung jr. – Dănănae, Gugu, Zoro, D. Lopes – Firţulescu, D. Stoica  Prepeliţă, Gîngioveanu – Fl. Costea, Subotici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
FC Braşov: Kajcsa – Rusu, Voicu, Oros, Cristi Ionescu –  Toloza – Chipciu, Ilyeş, M. Cristescu, Williams –  Nuno Viveiros. Antrenor: Antonio Conceicao.

Meciul Universităţii din duminica Paştelui cu FC Braşov a devenit pentru elevii lui Reghecampf sinonim cu speranţa salvării de la retrogradare

Meciul… meciurilor pentru olteni, disputa cu FC Braşov, este o întâlnire capitală pentru Universitatea, programată nefiresc în ziua de Paşte. Gazdele au avantajul că oaspeţii vin la Craiova după o partidă istovitoare din Ghencea, acolo unde joi seară braşovenii au jucat în semifinala tur a Cupei României.
Antrenorul Reghecampf, criticat şi public de finanţatorul Mititelu (?!) pentru alcătuirea formaţiei de la meciul cu „U“ Cluj, n-are soluţii miraculoase din lotul actual pentru a trimite duminică în teren un „11“ imbatabil, astfel încât cele trei puncte, necesare ca… aerul, să fie obţinute fără prea mari probleme şi emoţii. Reghe are jucători accidentaţi (Lopez, Ciucă), dezinteresaţi de Universitatea (Mihai Costea, deja în curtea Stelei!), incerţi (Gîngioveanu, Ologu), dar şi mulţi ieşiţi din formă. Cei care vor intra duminică pe teren, cu o presiune uriaşă asupra lor, va trebui să-şi (re)amintească faptul că alb-albastru este culoarea unui brand deosebit în fotbalul românesc şi, în consecinţă, să… moară pe teren pentru victorie! La Cluj s-a pierdut o bătălie, dar nu şi războiul! Oricum, posibila victorie cu FC Braşov ar putea rămâne fără valoare dacă oltenii nu vor contabiliza în restul etapelor rămase de disputat alte puncte necesare salvării.

Cristescu: Sper să fie
1 solist!

Silvian Cristescu, fost jucător şi preşedinte la Universitatea, a prefaţat, pentru GdS, derbiul suferinţei de duminică astfel: „Universitatea joacă de Paşte chiar ultima şansă de a evita retrogradarea. În opinia mea, dacă oltenii nu câştigă cu FC Braşov, nu mai există şanse de salvare! Care ar putea fi reţeta victoriei? Nu o ştiu eu, e problema antrenorilor Craiovei. Se vorbeşte de presiune pe capul jucătorilor actuali ş.a.m.d. Mă aşteptam la mai mult de la jucătorii cu experienţă, de valoare care au rămas la Craiova, dar şi aceştia au dezamăgit. Nu mai vorbesc de jucătorii aduşi, care sunt… apă de ploaie de vară! Nu le poţi cere acestora nimic, ei atâta pot! Cei cu experienţă, repet, au dezamăgit. De ce? Acelaşi răspuns: e problema antrenorilor. Pronostic? Sper să fie 1 solist!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII