20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchalke, seriozitate germană cu Inter

Schalke, seriozitate germană cu Inter

Chiar dacă a câştigat la Milano cu 5-2, Schalke nu a tratat-o cu superficialitate pe Inter şi a reuşit să contabilizeze o nouă victorie, una de moral şi de palmares. Germanii s-au impus la Gelsenkierchen cu 2-1 (1-0), în manşa a doua a sferturilor, şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor cu scorul general de 7-3. Schalke a deschis scorul prin spaniolul Raul Gonzales (foto), care, servit excelent de Jurado, l-a driblat pe portarul Julio Cesar şi a îndeplinit o formalitate (1-0, ‘45). Deţinătoarea trofeului a replicat imediat după pauză, Thiago Motta restabilind egalitatea cu un şut din patru metri (1-1, ‘49), însă germanii au punctat din nou, de data aceasta prin Howedes, care l-a executat pe Julio Cesar cu un şut în forţă (scor 2-1, ‘81). Mijlocaşul Ciprian Deac nu a fost convocat pentru acest meci la Schalke, în timp ce fundaşul Cristian Chivu (Inter Milano) a fost suspendat după ce a fost eliminat în meciul tur.
Schalke 04: Neuer – Uchida, Metzelder, Howedes, Sarpei – Baumjohann (‘73, Draxler), Matip, Papadopoulos, Jurado (‘87, Schmitz) – Raul, Edu (‘77, Charisteas). Antrenor: Ralf Rangnick.
Inter Milano: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Ranocchia, Nagatomo – Stankovici (‘46, Pandev), Thiago Motta, Zanetti – Sneijder (‘80, Coutinho) – Eto’o, Milito. Antrenor: Leonardo.
În semifinale, Schalke 04 va întâlni pe Manchester United, prima manşă va avea loc la Gelsenkierchen (26 sau 27 aprilie), returul fiind programat la „Old Trafford“ (3 sau 4 mai).
„Jucătorii pot fi mândri de ei“

Tehnicianul echipei Schalke, Ralf Rangnick, s-a declarat încântat de evoluţia elevilor săi, punctând că este pregătit pentru noua provocare. „Săptămâna trecută am câştigat jocul pe atac, evoluând curajos printr-un fotbal ofensiv şi pentru a ne face manşa secundă mai uşoară. Acum, echipa s-a apărat foarte bine. Le-am dat, poate, două ocazii, iar dacă te uiţi la jucătorii din atacul lui Inter, atunci îţi dai seama ce fotbalişti are echipa mea. O semifinală de Liga Campionilor este ceva extraordinar pentru noi toţi, iar împotriva lui Manchester United vom începe cu aceeaşi atitudine pe care am avut-o şi cu Inter. Este evident că suntem outsideri în jocul cu Manchester United“, a spus Rangnick.
De partea cealaltă, tehnicianul lui Inter Milano, Leonardo, a spus că înfrângerea din meciul tur a fost decisivă. „Am crezut în calificare, dar înfrângerea din tur a cântărit prea mult. Putem spune că meciul tur ne-a condamnat. Credeam că vom putea profita de o serie de circumstanţe favorabile nouă, dar acestea nu au existat. Schalke 04 a înscris la prima sa ocazie, în minutul 45. Apoi, situaţia a devenit dificilă pentru noi. În repriza a doua am căzut, pentru că eram conştienţi că obiectivul nostru, calificarea, era compromis“, a spus Leonardo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS