17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal Madrid s-a respectat

Real Madrid s-a respectat

„Galacticii“ nu s-au dus să se apere la Londra şi au obţinut o victorie frumoasă, calificându-se în stil de mare echipă în semifinalele Ligii Campionilor

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, cu scorul general de 5-0, formaţia engleză Tottenham Hotspur, în întâlnirea din sferturile de finală ale competiţiei. Spaniolii au învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), prin golul marcat de Cristiano Ronaldo (‘50), care a trimis o „torpilă“ care părea să nu-i pună probleme portarului Gomes, dar acesta a scăpat mingea în propria poartă. În tur, la Madrid, „galacticii“ se impuseseră cu 4-0.
Tottenham Hotspur: Gomes – Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto – Lennon (‘61, Defoe), Huddlestone (‘71, Sandro), Modrici (‘83, Kranjcar), Bale – Van der Vaart – Pavliucenko. Antrenor: Harry Redknapp.
Real Madrid: Casillas – Sergio Ramos (‘57, Granero), Carvalho, Albiol, Arbeloa – Xabi Alonso (‘75, Benzema), Khedira – C. Ronaldo (‘65, Kaka), Ozil, Marcelo – Adebayor. Antrenor: Jose Mourinho.
În semifinale, Real Madrid o va întâlni pe marea sa rivală, FC Barcelona, prima manşă urmând să se desfăşoare pe „Santiago Bernabeu“ (26 sau 27 aprilie), returul fiind programat pe „Camp Nou“ (3 sau 4 mai).

Redknapp: Totul
s-a decis la Madrid

Înfrângerea suferită miercuri seară nu l-a afectat prea tare pe antrenorul britanicilor de la Tottenham Hotspur, Harry Redknapp, care s-a resemnat în privinţa calificării în semifinalele Ligii Campionilor încă după meciul tur, de la Madrid. „A fost un meci bun şi nu am ce să reproşez echipei. Golul primit a fost dezamăgitor, dar portarul nostru a avut mai multe intervenţii salvatoare. Avem un portar bun şi a evoluat foarte bine de când antrenez aici, făcând greşeli foarte puţine. A fost un meci echilibrat, dar prima manşă ne-a costat decisiv“, a spus Redknapp, conform sport365.ro. „Real Madrid este o echipă puternică, însă după ce am evoluat în prima manşă cu un om mai puţin, obiectivul nostru a devenit imposibil. Am văzut un fotbal frumos pe «White Hart Lane» în acest sezon de Liga Campionilor. Să ajungi în această fază a competiţiei, chiar în primul sezon din istoria clubului şi să joci în felul cum am făcut-o este o performanţă extraordinară. A fost o experienţă importantă atât pentru mine, cât şi pentru jucători“, a punctat Harry Redknapp.

Mourinho: Suntem
încă în reconstrucţie

Real Madrid a trecut lejer de Tottenham şi a câştigat respectul adversarilor, însă antrenorul Jose Mourinho consideră că echipa sa este în plină ascensiune, explicând totodată tactica folosită în jocul de la Londra. „Real, cu istoria echipei, trebuie să fie în semifinale, iar acum ştim că suntem. Avem o echipă tânără, cu jucători care poate nu au prea multă experienţă într-o astfel de competiţie. Suntem încă în reconstrucţie. Spurs a fost întotdeauna un pericol pentru noi şi putea să fie şi mai mare dacă reuşea să înscrie repede, dar ne-am organizat pe teren în aşa fel încât să nu se întâmple acest lucru. Pe parcurs, adversarul a devenit mai puţin periculos deoarece am ţinut de balon şi am controlat mai mult jocul. Am folosit un sistem tactic în care obiectivul era să controlăm jocul“, a tehnicianul portughez.
Referitor la viitoarea adversară, din semifinale, FC Barcelona, Jose Mourinho a spus că deznodământul este imprevizibil. „Cine ştie ce se va întâmpla în meciurile contra Barcelonei? Jos pălăria în faţa lor: sunt o echipă de top! Când joacă bine, câştigă, însă şi când nu joacă bine, câştigă din nou. O să luăm fiecare meci şi le vom trata ca atare. Nu sunt de acord cu părerea că orice s-ar întâmpla în prima manşă o să influenţeze al doilea joc. Nu, fiecare meci este diferit. Poţi să pregăteşti echipa foarte bine, dar, dacă nu câştigi meciurile, apoi trofee, atunci este foarte uşor ca toată munca să fie risipită. Nu este un sezon reuşit dacă ajungi în finala Cupei Spaniei şi în semifinalele Ligii Campionilor“, a spus Jose Mourinho.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS