19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu a obţinut biletul pentru Londra

Marius Ionescu a obţinut biletul pentru Londra

Atletul craiovean a debutat cum nu se putea mai bine în cea mai grea probă, maratonul. La Rotterdam, elevul lui Cătălin Geapana şi-a realizat baremul de participare la Mondiale şi la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor.

Marius Ionescu, atlet legitimat la CSM Craiova, este primul sportiv român care a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. „Piciu“, aşa cum este poreclit atletul oltean în vârstă de 26 de ani, a alergat pentru prima dată în cariera sa la un maraton la Rotterdam (Olanda) şi a terminat cursa de 42,195 km pe locul 13, cu timpul de 2 ore, 16 minute şi 11 secunde.
Prin acest rezultat, elevul lui Cătălin Geapana şi-a realizat baremul de participare la Campionatul Mondial, programat în luna august la Daegu (Coreea), dar şi la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Craioveanul este al doilea maratonist român care participă la cea mai importantă competiţie sportivă mondială, după Constantin Grecescu, care a luat startul la ediţia din 1964, de la Tokyo.
Cel mai valoros sportiv craiovean al momentului a vorbit ieri, pentru Gazeta de Sud, despre experienţa primului său maraton.
„După probele de cros, semifond şi fond am ajuns la maraton. Era demult în plan, dar aşteptam să vină timpul potrivit. Pentru prima cursă a fost bine, iar la următoarele sper să realizez record personal“, a spus multiplul medaliat la competiţii naţionale şi internaţionale.

„Maratonul te stoarce până la ultima picătură de putere“

Elevul lui Cătălin Geapana, antrenor alături de care lucrează încă de la vârsta de 11 ani, a povestit despre momentele grele din tipul cursei: „Îmi imaginam o cursă mai uşoară, dar este foarte grea şi te stoarce până la ultima picătură de putere. Cel mai greu mi-a fost între kilometrii 35 şi 40, când vedeam că alţii din grup, care nu erau debutanţi ca mine, s-au oprit. Când vezi că alţii renunţă şi ţie îţi este greu şi ai impresia că rămâi fără putere, îţi trece prin cap şi să abandonezi. Cred că, la un maraton, important este să închei cursa“. „Piciu“ nu va putea uita prea curând maratonul din Olanda, pentru că are amintiri foarte plăcute: „Pe lângă performanţa realizată, am rămas impresionat de cordonul uman. A fost incredibil, de nedescris! Când auzeam lumea ţipând şi aplaudând nu mai simţeam oboseala. O singură dată m-am mai simţit aşa, la un concurs în Italia“.
După 15 ani de muncă, Marius şi-a văzut împlinit visul de a participa la Jocurile Olimpice. „Întotdeauna m-am gândit că, dacă fac sport de performanţă, trebuie să ţintesc la Jocurile Olimpice. Sper să merg la Londra şi să fac un rezultat bun. Cei mai de temut adversari sunt cei din Africa. Prin natura lor parcă au ceva în plus faţă de albi. Dar nu este exclus ca orice concurent care se antrenează bine să producă surpriza“, a spus sportivul.

Nu era în lotul olimpic

Toate detaliile legate de maratonul de la Rotterdam au fost puse la punct de managerul olandez al lui Marius, iar la finalul acestei săptămâni antrenorul Cătălin Geapana va purta o discuţie cu antrenorii federali pentru ca sportivul să fie susţinut financiar de federaţie. „Nu fusesem inclus în lotul olimpic anul acesta. Eram în vizorul federaţiei, dar trebuia să confirm. Poate că sunt alţii mai tineri şi poate, până la acest moment, au considerat că ei trebuie sprijiniţi“, a explicat maratonistul.
Cât despre câştigurile materiale, Marius Ionescu a spus că ele vin doar dacă ai rezultate bune: „Toată lumea se gândeşte şi la partea financiară. Maratonul este o probă bine plătită, dar nu oricine reuşeşte să aibă rezultate. Ca să faci bani frumoşi trebuie să ajungi la 2 ore şi 10 minute, 2 ore şi 12. Numai aşa vin invitaţii la concursuri şi eşti primit ca o adevărată vedetă“.
Marius Ionescu este profesor de educaţie fizică la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, iar ieri, când a ajuns la şcoală, elevii-sportivi l-au felicitat şi i-au spus că vor să-i calce pe urme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII