17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdriana Ştefan, poliţista campioană la wushu

Adriana Ştefan, poliţista campioană la wushu

Sportiva craioveană, elevă a Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, s-a întors cu patru medalii
de la Campionatul Naţional. Cel mai important rezultat al Adrianei este titlul de vicecampioană europeană.

Poliţiştii craioveni se pot mândri că au printre ei o campioana la wushu. Adriana Ştefan, de 20 de ani, elevă a Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina, în prezent aflată în stagiul de practică la Poliţia municipiului Craiova, Secţia 3 Poliţie – Compartimentul de Ordine Publică, s-a întors cu patru medalii de la Campionatul Naţional de wushu Qingda (sistem de luptă chinezesc), desfăşurat în weekendul trecut la Bucureşti.
Viitoarea poliţistă a concurat la seniori, categoria 52 kg, şi a obţinut două medalii de aur, în probele de Siu Leem Tau şi Chum Kiu, o medalie de argint la Qingda şi una de bronz în proba Tradiţional Extern fără Armă.
„Am urcat pe podium la diferite sisteme de luptă. Nu am avut emoţii deoarece am experienţă şi sper că voi obţine multe medalii şi la campionatul de Xanda, programat în luna aprilie“, a spus tânăra.

A obţinut 18 titluri naţionale

Adriana reprezintă clubul Wu Quan Li („Forţa celor cinci pumni“) Craiova şi practică wushu încă de la nouă ani, sub îndrumarea tatălui său, Silviu Obeanu.
Craioveanca a adunat până acum 18 titluri de campioană naţională la diferite sisteme de luptă şi se mândreşte cu medalia de argint obţinută anul trecut la Campionatul European, dar şi cu locul patru la Campionatul Mondial din Indonezia (2009). Şi pentru 2011 are planuri mari: „Sunt de cinci ani în lotul României de wushu. Vreau să mă pregătesc cât mai bine pentru Campionatul European şi Campionatul Mondial, să obţin rezultate bune şi să duc steagul României cât mai sus“, a mai spus Adriana.

Colegii se mândresc
cu ea

Sportiva a spus ieri că a ales o carieră în poliţie, deoarece este obişnuită cu disciplina şi speră ca sportul pe care îl practică să o ajute. „Am ales să intru în poliţie deoarece practic un sport în care disciplina este importantă. Acum fac mai puţine antrenamente. Înainte făceam trei pe zi, acum doar unul. Colegii de la Câmpina mă respectă, deoarece văd că sunt dedicată acestui sport, şi totodată se mândresc cu mine“, a spus Adriana Ştefan.

50 de medalii pentru Wu Quan Li

Clubul craiovean Wu Quan Li a obţinut la Campionatul Naţional din Bucureşti un număr impresionant de medalii, 50, dintre care 16 de aur, 20 de argint şi 14 de bronz. Aceste performanţe i-au situat pe craioveni, antrenaţi de Silviu Obeanu şi Florin Toncea, pe locul trei în clasamentul naţional pe cluburi. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII