17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni, aproape de play-out

Voleibaliştii craioveni, aproape de play-out

Învinşi pe teren propriu de „U“ Cluj, voleibaliştii de la SCM-U Craiova au coborât pe locul zece în Divizia A1 şi este posibil să joace în faza a doua a campionatului în play-out

Aflaţi pe locul opt înainte de etapa de miercuri din Divizia A1, voleibaliştii de la SCM-U Craiova aveau nevoie de o victorie pe teren propriu în faţa vecinei de clasament, Universitatea Cluj (locul nouă), pentru a-şi consolida poziţia.
Numai că ardelenii au jucat fără trac şi s-au impus în Bănie cu scorul de 3-2, acelaşi cu care craiovenii învinseseră în tur la Cluj. Oaspeţii au câştigat primul şi al treilea set cu acelaşi scor, 25-22, iar craiovenii au luat seturile doi (25-20) şi patru (25-16). În decisiv, „U“ Cluj s-a impus fără probleme, scor 15-8.
În urma acestui eşec, al patrulea consecutiv, voleibaliştii craioveni, pregătiţi de Dan Pascu şi Claudiu Mitru, au coborât pe locul zece, la egalitate cu alte două formaţii, „U“ Cluj (locul opt) şi CSM Bucureşti (locul nouă).
Pascu: „Atitudinea echipei a lăsat
de dorit“

Dan Pascu este realist şi spune că echipa sa are şanse minime să mai prindă locul opt, pentru ca în faza a doua a campionatului să joace în grupa echipelor clasate pe poziţiile cinci-opt: „Am pierdut un meci hotărâtor pentru locul opt.
Adversarii au avut în plus faţă de noi mai multă atitudine şi dorinţă de a câştiga, nu valoare sau execuţii deosebite. Vom face o analiză mai drastică şi mai critică şi vom lua măsurile care se cuvin pentru a corecta jocul. În prezent, Clujul este favorit la locul opt. Noi trebuie să ne recalculăm poziţia în clasament, şansele, şi să încercăm să schimbăm puţin atitudinea acestei echipe care în ultimele meciuri lasă de dorit. Probabil este şi o presiune pe final de campionat pe care noi nu ştim să o gestionăm“.

Program infernal

Din prima fază a Diviziei A1 mai sunt de disputat cinci partide, iar Craiova are un program greu, urmând să întâlnească CSM U LPS Suceava (deplasare, locul 12), Remat Zalău (deplasare, locul 2), Tomis Constanţa (acasă, locul 1), CSM Bucureşti (deplasare, locul 9) şi VCM LPS Piatra Neamţ (acasă, locul 6).
În partida cu „U“ Cluj, acesta a mizat pe jucătorii: Laurenţiu Vânătoru, Adrian Briscan, Marian Bala, Cristian Pop, Daniel Todoran, Filip Todor – Miloş Gavrilovic (libero). Au mai jucat: Alexandru Căpitanu şi Ionuţ Teleleu.
Aşadar, oltenii speră acum să încheie prima parte a sezonului pe locul nouă, ca să nu aibă emoţii în play-out.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS