19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăpunaru se luptă cu Sevilla

Săpunaru se luptă cu Sevilla

Fundaşul român al lui FC Porto îi întâlneşte pe andaluzi pe arena Ramon Sanchez Pizjuan, în Europa League

Cristian Săpunaru este singurul fotbalist român care are şanse reale să ajungă într-o fază superioară a Ligii Europa cu echipa de club la care evoluează, FC Porto. Fundaşul naţionalei României va juca, în această seară, alături de colegii lusitani, la Sevilla, în primul tur al 16-imilor competiţiei.
FC Porto va avea o misiune dificilă pe arena „Ramon Sanchez Pizjuan“, locul de unde au plecat învinse, nu de puţine ori, Real Madrid sau FC Barcelona în campionatul Spaniei. Săpunaru a fost convocat de antrenorul André Villas Boas şi va fi nevoit să se lupte cu atacanţii de cinci stele ai spaniolilor, Frédéric Kanoute şi Luis Fabiano.
Dacă în campionatul Portugaliei FC Porto defilează, fiind lideră cu un avans de 11 puncte faţă de Benfica, nu acelaşi lucru se poate spune despre Sevilla, care ocupă locul al optulea. Europa League reprezintă astfel pentru andaluzi o şansă de a salva un sezon care pare compromis.
Meciul cu FC Porto a trezit un interes deosebit la Sevilla, iar stadionul va fi, cel mai probabil, plin, 90 la sută dintre biletele puse în vânzare fiind deja vândute până ieri.

Ghioane merge
la Istanbul

Alt român implicat în Europa League, Tiberiu Ghioane, se va deplasa la Istanbul, unde echipa sa întâlneşte pe Beşiktaş. Ghioane are şanse mici să joace în Turcia, el nefiind folosit ca titular în partidele de pregătire jucate de Dinamo Kiev. Un dezavantaj pentru Ghioane şi colegii săi îl constituie faptul că în Ucraina este de două luni în pauză competiţională, iar fotbaliştii au jucat numai amicale, în timp ce Beşiktaş se află în plin campionat.
Alt român care ar fi trebuit să joace în Europa League este Ciprian Marica, dar el a fost exclus alaltăieri de conducerea lui VfB Stuttgart din lot, pe motive disciplinare. Nemţii întâlnesc astăzi, în deplasare, pe Benfica Lisabona. O singură partidă s-a jucat din faza şaisprezecimilor de finală ale Europa League, cea dintre Aris Salonic şi Manchester City, încheiată la egalitate, scor 0-0, marţi seară.
Manşa a doua a meciurilor programate astăzi se va disputa pe 22 şi 24 octombrie.

Meciurile din Europa League

Astăzi se dispută 15 meciuri din Europa League, după următorul program: Rubin – Twente, Metalist Kharkov – Leverkusen, Anderlecht – Ajax, BATE Borisov – PSG, Benfica – Stuttgart, Beşiktaş – Dinamo Kiev, Lech Poznan – Braga, Napoli – Villarreal, Basel – Spartak Moscova, Rangers – Sporting, Lille – PSV, PAOK Salonic – ŢSKA Moscova, Sevilla – Porto, Sparta – Liverpool, Young Boys – Zenit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS