20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSemne bune pentru Kubica

Semne bune pentru Kubica

Pilotul polonez şi-a mişcat degetele, iar medici susţin că sunt şanse foarte mari să-şi poată folosi din nou mâna dreaptă.

Pilotul echipei Lotus Renault, polonezul Robert Kubica, o să ştie peste şase zile dacă va mai putea folosi mâna dreaptă, după numeroasele fracturi suferite duminică, în Italia, în timpul unui raliu, şi va avea nevoie de cel puţin un an de recuperare, după cum susţine chirurgul său, informează Agerpres. Operat duminică timp de şapte ore, Kubica a putut vorbi luni dimineaţă cu apropiaţii lui şi şi-a mişcat degetele. „Faptul că şi-a mişcat degetele, asociat cu starea generală a pacientului, e ceea ce ne linişteşte cel mai mult“, a declarat profesorul Igor Rossello, care l-a operat pe Kubica la Spitalul Santa Corona de Pietra Ligure, aproape de Genova.
Robert Kubica a fost din nou plasat în comă indusă pentru 24 de ore, iar medicii au anunţat că va fi operat, de asemenea, la cot şi la umăr în următoarele zile, dar şi că ar putea fi necesară o intervenţie chirurgicală la mână.
Cum situaţia medicală nu-i va permite lui Robert Kubica să concureze în viitorul sezon competiţional, scuderia Lotus Renault se pregăteşte să-i arunce în luptă fie pe brazilianul Bruno Senna, fie pe francezul Romain Grosjean, ceva şanse având şi finlandezul Kimi Raikkonen, care nu a exclus revenirea în Formula 1.

Alonso şi Massa îl încurajează pe polonez

Piloţii echipei Ferrari, spaniolul Fernando Alonso şi brazilianul Felipe Massa, au transmis mesaje de încurajare polonezului Robert Kubica, fiind convinşi că lucrurile vor intra pe făgaşul normal. „Curaj Robert! Suntem alături de tine“, au spus la unison piloţii „Căluţului cabrat“. „Robert are o mare forţă interioară şi sunt sigur că va trece şi peste acest moment. Cel mai important este că viaţa lui Robert nu este în pericol. Pentru toate celelalte va avea timp. Sunt alături de el în gând şi în inimă“, a spus Fernando Alonso, conform sport365. „Am trăit, la rândul meu, o situaţie asemănătoare şi am învăţat cât de important este să fii încurajat din toate puterile de familie, prieteni şi persoanele apropiate“, a punctat Felipe Massa, care a trecut prin momente grele după un accident grav în 2009, pe circuitul Hungaroring.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS