19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni au pierdut în faţa Stelei

Voleibaliştii craioveni au pierdut în faţa Stelei

SCM-U Craiova a fost depăşită cu 3-2 de vecina de clasament Steaua Bucureşti, după ce elevii lui Dan Pascu au ratat o minge de meci, în setul decisiv.

Echipa masculină de volei SCM-Universitatea Craiova a fost, sâmbătă, la un sigur punct distanţă de victorie în disputa de pe teren propriu cu vecina de clasament Steaua Bucureşti, partidă din cadrul etapei a 15-a din Divizia A1. Până la urmă, oaspeţii au plecat învingători din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, impunându-se cu 3-2 (-22, 19, -23, 20, 14).
Steliştii, antrenaţi de Daniel Banu, au început bine meciul şi conduceau cu 16-12, dar primul set a fost adjudecat de craioveni, scor 25-22. Bucureştenii au egalat situaţia, după ce au câştigat clar setul doi. Elevii lui Dan Pascu au făcut un set trei bun, mai ales pe final, şi au preluat conducerea. Nici formaţia din Capitală nu a cedat lupta, s-a impus în setul următor şi a dus partida în decisiv. Încurajaţi de public, jucătorii craioveni au avut minge de meci, la scorul de 14-13, dar nu au putut puncta, apoi steliştii au profitat şi au realizat două puncte consecutiv şi au câştigat disputa.
„Când pierzi în tie-break cu 14-16, după ce conduceai cu 14-13, nu prea mai este nimic de spus. Poate am forţat atunci cu serviciul, când presiunea era mai mare pe adversari. Nu am ce să le reproşez băieţilor pentru că şi-au dorit victoria şi au fost la un punct distanţă să o obţină“, a spus după meci antrenorul craiovenilor, Dan Pascu. Acesta a trimis în teren următorii jucători: Laurenţiu Vânătoru, Adrian Briscan, Marian Bala, Cristian Pop, Filip Todor, Daniel Todoran – Milos Gavrilovic (libero). Au mai jucat: Alexandru Căpitanu şi Sorin Schiesz. Tehnicianul Stelei, Daniel Banu, este de părere că experienţa şi-a spus cuvântul: „Am obţinut o victorie mare, ţinând cont că am fost în faţa unei echipe cu care luptăm pentru clasarea în locurile cinci-opt la finalul turului. Elevii mei au arătat în momentele dificile că valoarea şi experienţa sunt de partea lor“. Cu un punct primit în urma acestui meci, SCM-U Craiova se menţine pe locul opt (19 p), la două puncte în spatele Stelei şi la tot atâtea distanţă de următoarea clasată, CSM Bucureşti. În etapa următoare, oltenii vor înfrunta, în Capitală, o pretendentă la titlu, Dinamo Bucureşti.

Fetele nu au pus
probleme liderului

Voleibalistele de la SCM-U Craiova nu au putut să obţină nici măcar un set pe terenul Ştiinţei Bacău, echipă aflată pe primul loc în Divizia A1. Moldovencele s-au impus cu 3-0 (25-16, 25-17, 25-17). Serviciul bun al jucătoarelor gazdă a pus probleme la preluare elevelor lui Dan Gârleanu şi ale Puşei Dina. „Am câştigat destul de lejer un meci în care am realizat multe lucruri deosebite. Am folosit o formulă de echipă diferită faţă de celelalte partide, dar tot am obţinut un succes clar, care ne aduce trei puncte“, a precizat antrenorul băcăuancelor, Florin Grapă, citat de handbalvolei.ro.
De partea cealaltă, Dan Gârleanu, antrenorul SCM-U Craiova, a recunoscut superioritatea echipei din Bacău: „Porneam cu şansa a doua şi echipa gazdă şi-a confirmat statutul de candidată la titlu. Este o formaţie sudată, omogenă şi foarte puternică. Chiar dacă rezultatul ne este defavorabil, consider că, dacă stăteam mai bine la preluare, puteam să câştigăm şi noi un set. O partidă care a arătat că avem potenţial şi care ne dă speranţe pentru meciul viitor de la Botoşani. Am pierdut un meci, dar am câştigat o jucătoare, pe Ramona Postea. A evoluat mai bine de un set şi jumătate şi a arătat multe lucruri bune“. La SCM-U Craiova au jucat: Hatakeyama Akiko, Cristina Zanfir, Raluca Constantinescu, Denisa Rogojinaru, Ana Maria Hambele, Valentina Rusu – Anca Paşca (libero). Au mai intrat: Ramona Postea şi Shery Mathews.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU