19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene sunt dornice să câştige

Handbalistele craiovene sunt dornice să câştige

Liga Naţională de handbal feminin se va relua duminică, atunci când sunt programate partidele din etapa a 10-a. SCM Craiova va înfrunta, la Drobeta Turnu Severin, pe HC Oţelul Galaţi, echipă care ţinteşte podiumul.

După o pauză competiţională destul de lungă, de aproape două luni, Liga Naţională de handbal feminin se reia în acest sfârşit de săptămână, cu partidele din cadrul etapei a zecea.
Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea şi totodată liderul la zi al campionatului va juca sâmbătă, pe teren propriu, în compania formaţiei HC Zalău. Partida se va disputa în sala „Traian“, începând de la ora 13.00, şi va fi transmisă în direct pe Digi Sport.
Cealaltă formaţie olteană din Liga Naţională, SCM Craiova, va evolua duminică, de la ora 11.00, în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, într-un joc considerat pe teren propriu, urmând să înfrunte HC Oţelul Galaţi.
Echipa craioveană, pregătită de Victorina Bora, ocupanta penultimului loc în clasament, va avea parte de un adversar dificil, gălăţencele ocupând poziţia a şasea în Liga Naţională.

Lipseşte Mihaela Briscan

Antrenoarea-jucătoare a oltencelor speră că echipa se va mobiliza şi va face un meci bun, încununat cu o victorie. „Chiar dacă a fost o pauză competiţională, noi nu am avut decât două zile libere, de Crăciun şi de Revelion. Am pregătit cu atenţie jocul cu Galaţi, un adversar dificil, care se luptă pentru un loc pe podium. Din păcate, am avut cinci jucătoare accidentate, dintre care s-au refăcut doar trei, Oana Chitacu, Alina Şovar şi Andreea Mitran. Pivotul Mariana Dumitru şi-a reluat de marţi antrenamentele, iar Mihaela Briscan va reveni în sală abia luni. Le simt pe fete pregătite şi sunt convinsă că vor face un meci bun. Sper să trecem cu bine de acest joc, primul din 2011, care este foarte important şi pentru moralul fetelor“, a spus vineri Victorina Bora.  

„Văd un 2 solist“

Şi formaţia de la malul Dunării are probleme de lot înainte de confruntarea cu SCM Craiova. Nicoleta Tudor are probleme cu sciatica, iar Carmen Gheorghe acuză dureri la un genunchi. O absenţă de marcă este cea a Mihaelei Blaga, care va rata tot sezonul.
Antrenorul oaspetelor, Liviu Paraschiv, se teme ca jucătoarele sale să nu resimtă oboseala drumului, având în vedere că de la Galaţi la Drobeta Turnu Severin sunt aproape 600 de kilometri. „Cel mai mult mă îngrijorează distanţa mare pe care o avem de parcurs. Vom pleca sâmbătă, la ora 6.00, şi sper să ajungem pe la 18.00, pentru ca fetele să se poată odihni pentru a putea fi în plenitudinea forţelor. Este un meci important pentru ambele echipe. Gazdele au nevoie de o victorie pentru a evada din subsolul clasamentului, iar noi pentru a nu pierde contactul cu partea superioară. Totuşi, văd un 2 solist. Sper să nu apară surprize neplăcute şi să câştigăm“, a spus Paraschiv pentru monitoruldegalaţi.ro. Pentru partida de duminică, FRH a delegat o brigadă formată din Bejenariu (Argeş) şi Cârligeanu (Bucureşti). Cea mai periculoasă jucătoare a celor de la HC Oţelul Galaţi este Alina Branişte Horjea, aflată pe locul trei în topul marcatoarelor din Liga Naţională în acest sezon, cu 71 de goluri în nouă partide. Alina a câştigat, la sfârşitul lunii decembrie, titlul de golgheter la turneul amical Memorialul „Constantin Tiţă“, disputat la Râmnicu Vâlcea, cu 28 de goluri în trei meciuri. Echipa gălăţeană a ocupat locul doi la acel turneu, fiind învinsă doar de Oltchim, scor 39-31. 

Programul etapei şi clasamentul
Celelalte meciuri ale rundei a zecea (duminică):
Tomis Constanţa – Ştiinţa HCM Baia Mare (12.00 – Digi Sport, în direct), Universitatea Reşiţa – HC Dunărea Brăila, Rulmentul Urban Braşov – HCM Roman, CSM Cetate Deva – CSM Bucureşti, „U“ Jolidon Cluj-Napoca – HCM Buzău.
Clasamentul după 9 etape: 1. Oltchim Râmnicu Vâlcea (18 puncte), 2. Universitatea Jolidon Cluj (15p), 3. Tomis Constanţa (13p), 4. CSM Bucureşti (13p), 5. HC Dunărea Brăila (11p), 6. HC Oţelul Galaţi (10p), 7. HC Zalău (10p), 8. HCM Ştiinţa Baia Mare (8p), 9. HCM Roman (8p). 10. CSM Cetate Devatrans (6p), 11. Rulmentul Urban Braşov (6p), 12. HCM Buzău (4p), 13. SCM Craiova (4p), 14. Universitatea Reşiţa (0p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII