5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFaria a făcut rocadă cu Despres

Faria a făcut rocadă cu Despres

Pilotul portughez Ruben Faria (KTM), câştigătorul primei etape la secţiunea moto în Raliul Dakar 2011, desfăşurată duminică între localităţile argentiniene Victoria şi Cordoba (centre), a fost penalizat cu un minut pentru exces de viteză şi astfel victoria în etapa inaugurală i-a revenit francezului Cyril Despres (foto), informează Agerpres. Despres (KTM) s-a instalat pe prima poziţie după ce a încheiat cursa cu timpul de 1h58min.31s pe cei 192 km de probă specială ai etapei lungi de 758 km, Faria ocupând în cele din urmă locul secund, la 31 de secunde, iar al treilea a fost spaniolul Marc Coma (KTM), la o distanţă de un minut şi 15s.
În urma altor sancţiuni dictate de comisarii cursei, românul Emanuel Gyenes a urcat şi el un loc, încheind etapa pe poziţia a 21-a, la 11 minute şi 24 de secunde de lider.
Celălalt român prezent la Dakar 2011, Marcel Butuză, a ocupat locul 107 din 170 de competitori, la 38 de minute de primul loc.
La categoria auto s-a impus Carlos Sainz, fostul campion de raliuri concurând pe un Volkswagen Touareg. Sainz s-a impus în faţa francezului Stephane Peterhansel, de la BMW, cu un minut şi 31 de secunde, podiumul fiind completat de Nasser Al-Attiyah (Qatar), al doilea pilot Volkswagen pierzând două minute şi 16 secunde în raport cu Sainz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS