10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSzabo îi atenţionează pe sportivi

Szabo îi atenţionează pe sportivi

Vicepreşedintele FR de Atletism, Gabriela Szabo, care a participat, ieri, la un seminar din cadrul proiectului „Securitate socială şi formarea profesională pentru sportivi“ consideră că sportivii nu trebuie să mai aibă nerealizări profesionale după retragerea din viaţa sportivă. „Mesajul pe care trebuie să-l transmitem sportivilor este foarte elocvent, şi anume că informarea şi educaţia sunt primordiale pentru reconversia profesională a unui sportiv care urmează să se retragă din viaţa sportivă. Iar cheia în toată această ecuaţie o constituie familia, antrenorii, cluburile care stau în spatele sportivilor. Toţi trebuie să-i facă pe sportivi să conştientizeze cât de importantă este educaţia. Faci sport de mare performanţă, dar, în acelaşi timp, trebuie să ai şi o educaţie la acelaşi nivel pentru ca în momentul în care te laşi de sport să ai o primă opţiune, să poţi să faci ceva şi să nu mai existe acele nerealizări profesionale de după sport“, a declarat Gabriela Szabo.
„Nu este uşor, un campion mondial sau olimpic se bucură de acea medalie un an sau doi după care venim şi noi în lumea reală şi vedem cu ce probleme ne confruntăm. Pentru că reintegrarea unui sportiv este greoaie, nu au experienţă în domeniul muncii. Trecerea de la cariera sportivă la piaţa muncii ar trebui să se facă treptat şi asta ţine de educaţie. Antrenorul din spatele sportivului trebuie să-l facă să conştientizeze că trebuie să ajungă cu educaţia la acelaşi nivel cu performanţa sportivă“, a spus Szabo.
Referitor la evoluţia atleţilor români în anul 2010, oficialul federaţiei de atletism consideră că aceştia au avut rezultate onorabile. „A fost un an excelent din toate punctele de vedere, ne bucurăm cu rezultatele de la nivel de juniori şi cele de la seniori, aşteptăm cu braţele deschise Jocurile Olimpice de la Londra, unde sperăm să avem rezultate frumoase“, a punctat Gabi Szabo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS