20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPeter Kovacs, reconfirmat la Oltchim

Peter Kovacs, reconfirmat la Oltchim

Tehnicianul campioanei României la handbal feminin va continua să antreneze gruparea olteană cel puţin până la partida cu Toulon, din grupele Ligii Campionilor.

Parcursul din Liga Campionilor i-a nemulţumit total pe oficialii CS Oltchim, care au decis la începutul acestei săptămâni să-i acorde în continuare sprijinul antrenorului Peter Kovacs, somându-l, totodată, să le califice pe handbalistele oltene în Grupele Principale, altfel va fi pus pe liber. „În urma şedinţei care a avut loc în luni după-amiază cu jucătoarele din lotul echipei de handbal şi cu conducerea tehnică a acestora, în care s-a făcut o analiză a rezultatelor obţinute în primele trei etape din Grupa C a Ligii Campionilor, conducerea clubului Oltchim a hotărât să dea un ultim avertisment jucătoarelor şi antrenorilor pentru aceste rezultate necorespunzătoare, menţinând, totodată, actuala conducere tehnică. În situaţia în care echipa nu se va califica în Grupele Principale ale Ligii Campionilor, urmează ca împotriva celor răspunzători de acest – eventual – insucces să se ia unele măsuri dure şi chiar surprinzătoare. Totodată, conducerea CS Oltchim doreşte să facă următoarea precizare: în contractul cu antrenorul Peter Kovacs nu există nici o clauză de reziliere“, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al campioanei României.

„Principalul“
ne linişteşte

Antrenorul Oltchimului, Peter Kovacs, a afirmat că nu înţelege de ce este supus unei asemenea presiuni, deoarece elevele sale vor obţine calificarea din Grupa C. „Toate meciurile au fost şi sunt importante. Cel de la Toulon este decisiv şi trebuie să-l câştigăm pentru a lua o opţiune importantă la calificare. Le cunoaştem bine pe franţuzoaice, am văzut şi partida câştigată de ele la Randers. Nu m-am aşteptat la un succes al Toulonului în Danemarca, dar în Liga Campionilor orice este posibil. Le-am studiat, avem trei meciuri jucate de ele, dar nici o partidă nu seamănă cu cealaltă. Noi le-am învins clar la Râmnicu Vâlcea, la nouă goluri diferenţă, dar asta nu înseamnă că pe terenul lor vom avea un meci lejer. Probabil vor încerca să ne surprindă cu noi scheme tactice, dar şi noi avem multe surprize pentru Toulon“, a spus Kovacs. „Când am venit la Oltchim, am declarat că îmi place să lucrez sub presiune, dar cea sportivă. Din punct de vedere al ziarelor sportive, nu cred că am fost tratat cum trebuie. S-au scris multe neadevăruri. Două publicaţii din Ungaria au preluat din presa română ştirea că eu am fost demis deja şi că sunt în drum spre casă. Ori nu este deloc aşa. Am spus de la început că Grupa C este dificilă, dar că Oltchim se va califica. Am făcut pregătirea în aşa fel încât vârful de formă să fie atins spre finalul meciurilor din această grupă, exact când este mai mare nevoie. Acum, fetele sunt şi puţin obosite. Abia au venit de la naţională“, a completat Kovacs.
Partida Toulon – Oltchim Râmnicu Vâlcea, din cadrul etapei a patra a Grupei C a Ligii Campionilor, se va disputa duminică, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS