18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie mare pentru baschetbaliştii craioveni

Victorie mare pentru baschetbaliştii craioveni

SCM-U a obţinut primul succes în deplasare din acest sezon, pe terenul formaţiei CSU Atlassib Sibiu, scor 77-73.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au produs surpriza rundei a patra din Divizia A, impunându-se, sâmbătă, cu scorul de 77-73 (18-28, 20-10, 23-14, 16-21) pe terenul formaţiei CSU Atlassib Sibiu.
Gazdele au început foarte bine partida. La finalul sfertului întâi aveau un avans de zece puncte (28-18), iar în minutul 13 se distanţaseră la 17 puncte (scor 35-18). Craiovenii, antrenaţi de Adrian Budurean, au reuşit să restabilească egalitatea până la pauză (38-38), deoarece sibienii au marcat doar un singur punct, de la linia de pedeapsă, pe parcursul ultimelor şapte minute din sfertul doi.
SCM-U a câştigat sfertul următor (scor 23-14), chiar dacă în minutul 24 al partidei ardelenii se apropiaseră periculos, la un singur punct (scor 46-47). Înainte de debutul ultimei reprize, oltenii conduceau cu 61-52. CSU Sibiu s-a apropiat periculos pe tabelă (66-69, min. 36 şi 70-71 cu un minut şi jumătate înainte de final. Dodoc şi Wooten (liberă) au înscris, scorul devenind 74-70 pentru Craiova. A urmat un coş de trei puncte al jucătorului sibian Calotă, cu nouă secunde înainte de final, gazdele apropiindu-se la un singur punct. Din fericire pentru olteni, Wohlleb a închis meciul de la linia de pedeapsă, cu trei puncte reuşite. Craiova a obţinut un succes important, aplaudat şi de cei 1.000 de spectatori prezenţi în Sala „Transilvania“ din Sibiu. „A fost un meci foarte disputat, în care am luptat pentru fiecare minge. Poate că înaintea jocului şi după primul sfert nimeni nu se aştepta să ne luptăm de la egal la egal cu puternica echipă din Sibiu. La pauză, când scorul a fost egal, le-am spus băieţilor că este posibil să câştige şi că totul depinde de ei. Au crezut în şansa şi în forţa lor şi iată că am realizat una dintre surprizele acestui start de campionat“, a spus ieri antrenorul SCM-U, Adrian Budurean. Pentru formaţia craioveană au evoluat următorii jucători: Casey Wohlleb (24 de puncte), Ronell Wooten (20 p), Kenneth Simms (11 p), Barbary Menelik (7 p), Nikola Stojakovic (6p), Dodoc (9 p), Filovici, Lăpădat şi Albu. SCM-U va juca în etapa viitoare, sâmbătă, pe teren propriu, în compania celor de la „U“ Mobitelco Cluj.
Până atunci, jucătorii craioveni vor participa mâine la o primă acţiune de popularizare a sportului în licee. Baschetbaliştii se vor întâlni, de la ora 13.00, cu elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, apoi vor urma acţiuni săptămânale şi la alte instituţii de învăţământ.

Şi fetele au câştigat

Şi echipa feminină SCM-CSS Craiova s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, în faţa celor de la Rapid Bucureşti, scor 73-42 (24-12, 15-8, 18-20, 16-12), în cadrul rundei a treia din prima divizie, Seria Sud-Est. Este a doua victorie în acest sezon din tot atâtea partide pentru fetele antrenate de Liviu şi Daniela Manea. Aceştia au trimis în teren următoarele jucătoare: Whitehead (10 p), Lungu, Sipoş (13 p), Simionca (13 p), Tarţa (23 p), Fatou (12 p), Ştefan (2 p), Gligă, A. Ştefan şi Bonciog.
„Am avut parte de un joc dificil. Am început foarte bine meciul şi ne-am mărit constant avantajul. Au fost şi momente când adversarele au forţat şi au reintrat în joc, dar fetele noastre au tratat foarte serios meciul şi am obţinut o victorie concludentă. Urmează pentru noi un program sufocant şi singura grijă este să nu avem parte de accidentări“, a precizat ieri Liviu Manea. Miercuri este etapă intermediară, craiovencele urmând să joace la Alexandria, cu formaţia locală CST BC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII