17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDonose: Piţi a produs o schimbare majoră la Ştiinţa

Donose: Piţi a produs o schimbare majoră la Ştiinţa

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima a afirmat că la Universitatea, prin venirea lui Piţurcă, s-a produs un reviriment vizibil, iar oltenii ar putea să se califice în cupele europene chiar în acest sezon.  

Costică Donose, fost scouter al Universităţii, în prezent salariat la Regia Autonomă de Apă Craiova, a radiografiat pentru GdS momentul actual al Ştiinţei. „La Universitatea Craiova, fără doar şi poate, a apărut o schimbare majoră şi care poate fi văzută de toată lumea, nu numai de oamenii din fenomen. Prin ce se vede? Prin jocul practicat şi prin disciplina de la echipă impuse de Victor Piţurcă. Rezultatele bune – primele trei victorii din acest campionat şi calificarea Ştiinţei în optimile Cupei – sunt o dovadă a schimbărilor în bine de care vorbeam. Şi încă un amănunt pe care aş vrea să-l menţionez: de când Piţi a venit manager general şi antrenor la Universitatea s-a constatat că sunt mai puţine comentarii fotbalistice din partea conducerii clubului şi a celor care sunt implicaţi în fenomen din preajma grupării alb-albastre. Incontestabil, mâna lui Piţi se vede la Universitatea. Şi prevăd că după pauza competiţională din iarnă – după pregătire şi probabila completare a lotului – se va vedea şi mai bine mâna de profesionist a lui Victor Piţurcă. Este oltean ambiţios şi orgolios. Mie-mi place mult de Piţi şi zic că, dacă nu apare nimic neprevăzut, Universitatea se va lupta pentru un loc în cupele europene în acest sezon“, a spus fostul mare fotbalist al „Craiovei Maxima“.

„Ţicleanu nu este vinovat de începutul slab“

Despre perioada de început de campionat, Donose a punctat: „Obligatoriu trebuie să mai adaug un amănunt: n-aş vrea cumva să creadă cineva că antrenorul Aurel Ţicleanu n-a fost bun de nimic! Aurică, om senzaţional, a avut parte numai de probleme şi ghinioane chiar din startul campionatului, iar acestea – arbitraje potrivnice, probleme interne de lot, neşanse – au dus la rezultate neconforme cu realitatea. Păcat! Ţicleanu nu a fost vinovat cu nimic de începutul slab de campionat al Universităţii, dar asta-i viaţa antrenorilor în toată lumea – rezultatele ţin un tehnician pe bancă. Am fost antrenor – acum nu mai sunt! – şi ştiu ce înseamnă să depinzi de forma şi capriciile jucătorilor şi, mai ales, de bugetul patronului“.
Întrebat despre partida de luni de la Braşov, Donose a adăugat: „Ca valoare şi ca joc, Universitatea este peste FC Braşov. I-am văzut pe braşoveni în câteva meciuri şi, repet, sunt sub nivelul actual al oltenilor. Nu concep ca Ştiinţa lui Piţi să piardă sub Tâmpa! Nu ştiu dacă vom câştiga, deşi o victorie ar fi un rezultat normal pentru actuala formă a Universităţii…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII