7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzvane, învingi sau pleci!

Răzvane, învingi sau pleci!

Belarus – România
Stadion
„Dinamo“, Minsk, astăzi, ora 20.30 (Digi Sport, în direct).
Formaţii probabile:
Belarus:
Jevnov – Şitov, Omelanciuk, Martinovici, Iurevich – Rodionov, Tigorev, A. Hleb, V. Hleb – Kutuzov, Kisliak. Antrenor: Bernd Stange.
România: Lobonţ – Maftei, Tamaş, Chivu, Raţ – Torje, G. Mureşan, Rădoi, Deac – B. Stancu, D. Niculae. Antrenor: Răzvan Lucescu.
Va arbitra: Pavel Kralovec (Cehia)

Selecţionerul tricolorilor ştie că, în cazul unui eşec în disputa din această seară, cu Belarus, nu va mai avea nici un argument să stea pe banca primei noastre reprezentative.

„Răzvan Lucescu va rămâne selecţioner, indiferent de rezultatul partidei din Belarus“, a spus directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, la finalul meciului pe care România l-a încheiat vineri, la egalitate, 1-1, acasă, cu Albania. Dacă nu va obţine trei puncte în meciul de astăzi, de la Minsk, este puţin probabil ca Lupescu să se poată opune puternicului curent de opinie, potrivit căruia naţionala României este o pălărie prea mare pentru Lucescu Jr. Deşi a anunţat că nu-şi dă demisia de la naţională, selecţionerul tricolorilor ştie că, în cazul unui eşec în disputa cu Belarus, nu va mai avea nici un argument să stea pe banca primei noastre reprezentative. Încercând să-şi salveze scaunul, Lucescu Jr. va face mai multe modificări în echipa cu care va aborda duelul cu bieloruşii. Primul sacrificat este Contra, prea bătrân pentru a mai putea face faţă actualului ritm de joc. „Guriţă“ va fi înlocuit cu Maftei, în condiţiile în care titularul postului de fundaş dreapta, Săpunaru, este accidentat, la fel ca şi principalul său contracandidat pe post, Dănănae. În centrul defensivei va reveni căpitanul Cristi Chivu, care va face cuplu cu Gabi Tamaş, Mirel Rădoi urmând să joace la închidere, cel mai probabil alături de Gabi Mureşan. Chiar dacă îi va fi greu să renunţe la obsesiile sale, este puţin probabil ca Răzvan Lucescu să mizeze în continuare pe Cociş şi Florescu, „mâini moarte“ în partida cu Albania. În atac, selecţionerul trebuie să-i facă loc lui Bogdan Stancu, Daniel Niculae sau Bogdan Marica urmând să rămână pe bancă.

Stange: Trebuie să fim concentraţi

Selecţionerul german al naţionalei bieloruse, Bernd Stange, a rămas cu picioarele pe pământ, în ciuda victoriei pe care echipa sa a obţinut-o vineri, în deplasare, cu Franţa. Fost informator al serviciului secret est-german, STASI, Stange ştie că orice confruntare trebuie abordată cu calm pentru a avea şanse mari de reuşită. „Meciul cu România este la fel de important ca acela cu Franţa şi va necesita aceeaşi concentrare din partea noastră. Vom avea o partidă dificilă şi nu va fi bine dacă nu vom lăsa euforia la o parte“, a spus Stange.
Faţă de partida de la Paris, tehnicianul naţionalei bieloruse s-ar putea să renunţe la unul dintre cei doi închizători pentru a-i face loc în ofensivă lui Serghei Kisliak, atacantul care a înscris golul victoriei în meciul cu Franţa.

Preliminariile CE 2012
Partidele care se vor disputa astăzi în preliminariile CE 2012: Grupa A:
Turcia – Belgia, Austria – Kazakhstan, Germania – Azerbaijan; Grupa B: Rusia – Slovacia, Macedonia – Armenia, Irlanda – Andorra; Grupa C: Serbia – Slovenia, Italia – Insulele Feroe; Grupa D: Belarus – România, Albania – Luxembourg, Bosnia – Franţa; Grupa E: Suedia – San Marino, Olanda – Finlanda, Ungaria – Moldova; Grupa F: Georgia – Israel, Malta – Letonia, Croaţia – Grecia; Grupa G: Bulgaria – Muntenegru, Elveţia – Anglia; Grupa H: Danemarca – Islanda, Norvegia – Portugalia; Grupa I: Cehia – Lituania, Scoţia – Liechtenstein.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS