14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDulgheru continuă pe ambele fronturi

Dulgheru continuă pe ambele fronturi

„Piti“ s-a impus în minimum de seturi la simplu, iar la dublu s-a descurcat excelent, obţinând calificarea în turul secund la US Open.

Cea mai bine clasată jucătoare din România în ierarhia mondială, Alexandra Dulgheru (27 WTA), a reuşit să se califice în turul al treilea la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, dotat cu premii totale de 22,7 milioane de dolari. Pentru bucureşteanca de 21 de ani, atingerea acestui „prag“ al competiţiei de la New York este o performanţă, în 2009 ea mulţumindu-se doar cu faptul că a jucat, în premieră, pe tabloul principal. Eleva lui Adrian Marcu şi Daniel Dobre a învins-o cu scorul de 7-6(5), 6-1 pe suedeza Sofia Arvidsson (55 WTA) şi a răzbunat-o astfel pe Sorana Cârstea (87 WTA), târgovişteanca de 20 de ani fiind eliminată de jucătoarea nordică după doar 47 de minute şi două seturi, scor 6-1, 6-2.
US Open-ul este al treilea turneu de Mare Şlem consecutiv la care „Piti“ reuşeşte să treacă de primele două tururi.
Alexandra Dulgheru, a 25-a favorită a competiţiei de la Flushing Meadows, o va întâlni în turul al treilea pe rusoaica Vera Zvonareva, a şaptea favorită la cucerirea trofeului, o jucătoare cu care nu s-a mai confruntat până în prezent.

La dublu luptă cu Edina Gallovits

Alexandra Dulgheru a obţinut o victorie ceva mai muncită în proba de dublu, unde face front comun cu slovaca Magdalena Rybarikova, cele două depăşindu-le în runda inaugurală de la US Open, cu scorul de 6-4, 4-6, 7-6 (7/4), pe spaniolele Nuria Llagostera Vives şi Maria Jose Martinez Sanchez, cap de serie numărul 3. Din nefericire, Alexandra Dulgheru şi Magdalena Rybarikova urmează să le înfrunte în turul secund pe românca Edina Gallovits şi pe poloneza Klaudia Jans, care au câştigat cu 5-7, 6-3, 6-1, în faţa cuplului Natalie Grandin (Africa de Sud) / Abigail Spears (SUA).

Tecău şi Lindstedt,
pe val

Tot la dublu, dar la masculin, Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt continuă forma bună pe care o traversează încă de la începutul sezonului competiţional. Plecând din postura de favoriţii numărul 13 ai turneului de la Flushing Meadows, cei doi au obţinut un succes scontat în primul tur, depăşind perechea americană Robby Ginepri / Ryan Sweeting în două seturi, scor 6-4, 6-2. În urma acestei victorii, Horia Tecău şi Robert Lindstedt
şi-au asigurat un cec în valoare de 15.000 de dolari şi 90 de puncte ATP, dar îşi pot majora câştigul dacă îi vor învinge în turul doi pe Daniele Bracciali (Italia) şi Potito Starace (Italia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS