14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii români debutează cu Suedia

Baschetbaliştii români debutează cu Suedia

Antrenorul american al naţionalei de baschet masculin a României, Carl John Neumann, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, cei 12 jucători convocaţi în vederea meciurilor din preliminariile Campionatului European din 2011.
Cei 12 jucători reţinuţi în lot sunt: Mandache, Chetreanu, Silvăşan, Moldoveanu, Dumi-trescu, Jucan, Nicoară, Drăguşin, Guţoaia, Lazăr, Andrei, Căpuşan.
România va debuta în preliminariile CE din 2011 astăzi, în compania Suediei, la Cluj-Napoca, de la ora 16.35, intrarea fiind liberă.
Tehnicianul american se aşteaptă la un public numeros: „Aşteptăm fanii alături de noi. Trebuie să fie o onoare să-şi încurajeze naţionala şi pot să vadă şi jucătorii din NBA din naţionala Suediei. Înaintea meciului le voi spune băieţilor să nu le fie frică, să nu fie nervoşi, să creadă în mine pentru că şi eu cred în ei“.

Tocală vrea calificarea la CE 2013

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet (FRB), Carmen Tocală, a declarat că obiectivul în aceste preliminarii este calificarea pentru CE din 2013, când deja nu vor mai exista două divizii valorice continentale.
„În acest moment avem tot ce e mai bun din România în echipa naţională, nu avem jucători naturalizaţi ca adversarele. Până în 2013 trebuie să construim o naţională puternică şi, dacă vom reuşi, va fi revenirea României în elită după 26 de ani“, a spus Tocală. Preşedintele FR Baschet are în vedere câţiva jucători străini pentru naturalizare la echipa naţională, între care şi Milos Pesici, de la „U“ Mobitelco Cluj.
În preliminariile Campiona-tului European din 2011 (Divizia B), naţionala tricoloră va evolua în grupa B, alături de echipele Suediei, Albaniei, Azerbaidjan şi Belarus. Programul meciurilor tur ale naţionalei României în grupa B după întâlnirea cu Suedia: Albania – România (14 august), România – Azerbaidjan (17 august, la Braşov) şi Belarus – România (21 august). Câştigătoarea fiecăreia din cele trei grupe plus echipa cu cea mai bună linie de clasament de pe locul secund vor evolua apoi în Turneul Final Four, finalistele urmând să promoveze în Divizia A valorică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS