7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReunire în efectiv redus pentru voleibaliste

Reunire în efectiv redus pentru voleibaliste

Echipa feminină de volei SCM-Universitatea Craiova a avut programată, luni seară, prima întâlnire după pauza competiţională. Antrenorii Bertholt Văsuică şi Puşa Dina au avut la prima şedinţă de pregătire doar câteva jucătoare.
La reunire s-au prezentat doar două dintre voleibalistele care au făcut parte din lotul de anul trecut, care a terminat campionatul pe locul cinci şi s-a calificat în Cupa Challenge, craioveanca Denisa Drâmboi şi Georgiana Popovici. Restul jucătoarelor care au evoluat pentru SCM-U în sezonul trecut şi-au încheiat socotelile cu oltenii, majoritatea din cauza pretenţiilor financiare.
Este vorba despre Bojana Radulovic, Ana Mozgon, Antonija Kaleb, Tatiana Boskovic, dar şi despre româncele Crina Hosu, Bianca Moldovan, Corina Sturzu, Raluca Bucur şi Ioana Vasinca.
În ceea ce o priveşte pe Irina Alexandru, aceasta încă aşteaptă oferte din străinătate, înainte de a da răspunsul unei eventuale prelungiri a contractului cu SCM-U Craiova.
Fără jucătoare străine

La şedinţa de pregătire de luni seară, pe lângă Drâmboi şi Popovici au mai participat Ana Maria Hambele (CSM Lugoj) şi Valentina Rusu-Vodă (Ştiinţa Bacău), jucătoare care şi-au dat acceptul să evolueze pentru clubul din Bănie, dar şi craioveanca Raluca Constantinescu. Aceasta din urmă, dar şi sora sa, Andreea, care au evoluat ultima dată la CSM Sibiu, au şanse mari să îmbrace în sezonul viitor din Divizia A1 tricoul echipei din oraşul natal. La SCM-U ar putea ajunge şi Diana Zanfir (Dinamo Bucureşti). „S-a început pregătirea cu cele două jucătoare care au rămas din campionatul trecut şi cu altele care s-au înţeles verbal cu SCM-U. Urmează în perioada următoare să semneze contractele, apoi să mai purtăm tratative şi cu alte voleibaliste românce. Nu vom aduce străine, că nu sunt bani. Este o perioadă de tatonări, pentru că transferurile se pot face până spre finalul lunii septembrie. Important este să ne facem un lot care să aibă timp să se omogenizeze cât de cât până la debutul campionatul, la începutul lunii octombrie“, a declarat unul dintre oficialii craioveni.

Rămân cinci echipe

Oficialii SCM au primit ieri semnale pozitive referitoare la continuarea activităţii în prima divizie cu toate cele cinci echipe (volei feminin, volei masculin, handbal feminin, baschet feminin, baschet masculin). „Eu vreau să rămână toate cele cinci echipe, pentru că am înţeles cât de greu ne-ar fi să retragem una sau două din campionat acum. Le-am sugerat celor de la club că trebuie să îşi îndrepte şi mai mult atenţia către jucătorii locali. Am înţeles că sunt câte unul-doi craioveni în fiecare echipă, dar eu le-am spus să fie şi mai îndrăzneţi, adică să avem trei-patru craioveni“, a explicat viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, într-o emisiune la TVS. După ce au primit acceptul de a merge mai departe cu toate cele cinci formaţii, cu condiţia să se descurce cu bugetul micşorat, conducătorii şi antrenorii de la SCM-U se pot apuca de treabă, având ca obiectiv pentru noul sezon salvarea de la retrogradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII