20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbaliştii români înscriu în campionatele Europei

Fotbaliştii români înscriu în campionatele Europei

Gigel Bucur, George Ogăraru şi Florin Bratu au marcat şi au adus puncte importante echipelor la care sunt legitimaţi, în timp ce Claudiu Keşeru, chiar dacă a punctat din lovitură liberă, nu a reuşit să se califice cu Angers în turul doi al Cupei Ligii Franţei.

Rusia. Atacantul român Gigel Bucur a marcat un gol în partida susţinută de echipa Kuban Krasnodar, în deplasare, cu Avangard Kursk, într-o partidă contând pentru etapa a 20-a a ligii secunde din Rusia. Integralist la formaţia pregătită de Dan Petrescu, Gigel Bucur a marcat în minutul 84. Kuban Krasnodar s-a impus cu 2-1, primul gol fiind reuşit de Armas, în minutul 45. Gazdele au punctat în minutul 73, prin Borozdin. Kuban conduce în clasament după 20 de runde, cu 40 de puncte, pe locul secund fiind clasată FK Krasnodar, cu 36 de puncte.
La finalul partidei cu Avangard Kursk, antrenorul Dan Petrescu a spus că, în cazul în care va promova, intenţionează să schimbe din temelii lotul. „Îmi doresc zece jucători, dar vom vedea câţi dintre ei o să vină. Contează foarte mult şi dorinţa lor. Să nu uităm că, deocamdată, jucăm în liga secundă“, a spus Dan Petrescu după meciul cu Kursk.
Elveţia. Fundaşul român George Ogăraru a adus un punct echipei sale, FC Sion, în deplasarea de la Zürich, într-o partidă contând pentru etapa a 3-a din prima ligă elveţiană. Ogăraru a deschis scorul în minutul 53, fiind înlocuit apoi de Elmer, în minutul 76. FC Zürich a egalat în minutul 88, prin Teixeira. FC Sion a rămas în inferioritate numerică pentru ultimele nouă minute, portarul Vanins fiind eliminat. FC Zürich – FC Sion s-a terminat 1-1 şi echipa lui Ogăraru ocupă locul cinci din zece formaţii, cu patru puncte din trei meciuri.
Bulgaria. Atacantul român Florin Bratu a marcat un gol, sâmbătă, pentru Litex Loveci, în meciul câştigat în faţa lui Minyor Pernik, scor 2-1, în prima etapă a campionatului Bulgariei. Titular până în minutul 60, Bratu a marcat pentru 1-0 în minutul 9. Petkov a majorat avantajul lui Litex dintr-un penalti, în minutul 49, golul oaspeţilor fiind reuşit de Gospodinov, în minutul 90.
Franţa. Atacantul Claudiu Keşeru a marcat un gol în meciul pierdut de echipa Angers, cu scorul de 4-6 (2-0, 2-2), în urma loviturilor de departajare, în faţa formaţiei Bastia, în primul tur al Cupei Ligii Franţei. Keşeru, care a fost integralist, a înscris în minutul 39, din lovitură liberă. Pentru Angers a mai marcat Henin (‘45), iar pentru Bastia au înscris Moizini (‘46) şi Kharzi (‘47). La loviturile de departajare, Angers a punctat prin Giller şi Stephan, iar Diers şi De Freitas au ratat. Bastia a marcat prin Diallo, Robail, Barthelemy şi Choplin. În urma acestui rezultat, Bastia s-a calificat în turul doi al Cupei Ligii Franţei.
Belgia. Jucătorul român Gheorghe Grozav a jucat pentru Standard Liege în ultimul sfert de oră al meciului cu Zulte Waregem, scor 1-1, din prima etapă a campionatului Belgiei. Grozav a intrat pe teren în minutul 75, în locul lui Danilo. Pentru Standard a marcat Defour (‘86), în timp ce pentru Zulte a înscris Hyland (‘33).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS