12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMaradona se simte minţit şi trădat

Maradona se simte minţit şi trădat

„Butoiaşului atomic“ i-a acuzat pe preşedintele AFA, Julio Grondona, şi pe managerul Carlos Bilardo că au conspirat pentru a-l îndepărta de pe banca tehnică a naţionalei Argentinei.

Federaţia Argentiniană de Fotbal (AFA) a anunţat marţi că a decis să nu-i prelungească contractul selecţionerului Diego Armando Maradona, la trei săptămâni după eliminarea de la Cupa Mondială din Africa de Sud. Echipa naţională a Argentinei a fost eliminată de Germania, scor 0-4, în sferturile de finală ale CM 2010, această înfrângere umilitoare determinându-i pe diriguitorii AFA să se îndoiască de calităţile de tehnician ale „Butoiaşului atomic“.
Maradona, care ocupa funcţia de selecţioner din octombrie 2008, va fi înlocuit provizoriu cu antrenorul echipei under-20 a Argentinei, Sergio Batista. Conform presei argentiniene, principalul favorit la preluarea funcţiei de selecţioner este Alejandro Sabella, de 55 de ani, care a câştigat, în 1999, Copa Libertadores şi Liga Campionilor Americii de Sud cu Estudiantes La Plata.

Maradona a ieşit la atac

Într-o declaraţie acordată presei sud-americane, Diego Maradona a susţinut că preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal, Julio Grondona, l-a minţit, iar managerul Carlos Bilardo l-a trădat, cei doi oficiali făcând tot posibilul pentru a-l îndepărta de la conducerea tehnică a naţionalei. „Grondona m-a minţit, Bilardo m-a trădat. Grondona a spus, după eliminarea de la Cupa Mondială, în faţa martorilor şi a jucătorilor, că este foarte mulţumit de munca efectuată şi că vrea să rămână. La revenirea în Argentina, lucrurile au luat o turnură bizară, iar luni m-am întâlnit cu Grondona. După cinci minute, mi-a spus că el ar vrea ca eu să rămân, dar că şapte persoane din staff-ul meu tehnic nu trebuie să continue. Când îmi spune aşa ceva, spune de fapt că nu vrea să rămân. Ştie că este imposibil să lucrez fără colaboratorii mei. Bilardo a lucrat din umbră pentru a mă da afară“, a spus Maradona.

Lotul Argentinei, fără modificări majore

Naţionala Argentinei va întâlni reprezentativa Irlandei într-un meci amical, pe 11 august, în deplasare, partidă pentru care selecţionerul interimar Sergio Batista a convocat 17 jucători din lotul folosit la CM 2010. Printre jucătorii care au participat la Mondial, dar nu au mai fost convocaţi pentru deplasarea în Irlanda, se numără bunul prieten al lui Maradona, Juan Sebastian Veron, fundaşul echipei Velez Sarsfield, Nicolas Otamendi, care a avut o evoluţie catastrofală în disputa cu Germania, şi atacantul formaţiei Boca Juniors, Martin Palermo. În schimb, apar în lot fundaşii Fabricio Coloccini (Newcastle United), Pablo Zabaleta (Manchester City) şi mijlocaşul Fernando Gago (Real Madrid).
Lista celor 24 de jucători convocaţi este următoarea: Sergio Romero (AZ’67 Alkmaar), Mariano Andujar (Catania) – portari; Martin Demichelis (Bayern München), Walter Samuel (Internazionale Milano), Gabriel Heinze (Olympique Marseille), Nicolas Burdisso (AS Roma), Fabricio Coloccini (Newcastle United), Emiliano Insua (AC Fiorentina), Pablo Zabaleta (Manchester City) – fundaşi; Maximiliano Rodriguez (FC Liverpool), Javier Mascherano (FC Liverpool), Angel Di Maria (Real Madrid), Jonas Gutierrez (Newcastle United), Javier Pastore (US Palermo), Mario Bolatti (AC Fiorentina), Jesus Datolo (Espanol Barcelona), Fernando Gago (Real Madrid), Ever Banega (CF Valencia) – mijlocaşi; Lionel Messi (FC Barcelona), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Sergio Aguero (Atletico Madrid), Diego Milito (Internazionale Milano), Carlos Tevez (Manchester City), Ezequiel Lavezzi (Napoli) – atacanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS