9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie furată de arbitri

Victorie furată de arbitri

Pandurii    0
Unirea Urziceni    0
Stadion
„Municipal“ Târgu Jiu, spectatori – 3.500.
Pandurii Târgu Jiu: M. Popa – Matei, Viera, Pintilii, Cardoso – Băcilă, Menassel (’87, Chiricheş), Nistor, Hidişan (’15, Brata) – Antohi (’92, Stromajer), Apostu. Antrenor: Ionuţ Badea
Unirea Urziceni: Arlauskis – Bordeanu, Maftei , Galamaz, Brandan – Semedo, L. Marinescu (‘85, Neaga),
S.Paraschiv, Pădureţu, Onofraş (‘46, Frunză) – Bilaşco (‘64, Dale). Antrenor: Ronny Levy.
Cartonaşe galbene: Apostu, Antohi / Semedo, Marinescu, Galamaz.
Au arbitrat: Radu Petrescu – Ed. Crîngaşu, D. Mudura.

Pandurii au arătat altă faţă sub comanda lui Ionuţ Badea, meritând să câştige jocul cu Unirea Urziceni, însă asistentul Eduard Crângaşu le-a scos mingea din plasă oltenilor, semnalizând aiurea ofsaid în primul minut al prelungirilor.

Revenirea în Liga I i-a luat prin surprindere pe suporterii gorjeni, care nu s-au îngrămădit la stadion, mai ales că nici vicecampioana Unirea nu este tocmai un brand cu priză la public. În schimb, cei prezenţi pe „Municipal“ i-au primit cu aplauze pe fotbaliştii de la Internaţional, majoritari în primul unsprezece, adoptându-i necondiţionat. Ionuţ Badea le-a găsit loc printre titulari şi la doi panduri din vechea gardă, Hidişan şi Cardoso, ce au conlucrat pe flancul stâng, însă cel dintâi s-a „rupt“ rapid, cedând după primul sfert de oră. Echipa Pandurii a arătat o atitudine pozitivă în joc, ţinându-i la respect minute bune pe fotbaliştii lui Ronny Levy, captivi în propria jumătate. Unirea a dat semne că se trezeşte în minutul 28. Semedo a intrat viclean în careul advers, dar Onofraş şi Bilaşco nu l-au înţeles. Arţăgosul Semedo a avut golul în vârful capului două minute mai târziu. Onofraş a centrat perfect, mingea l-a depăşit pe Viera şi portughezul a trimis-o în transversală. Oltenii s-au întors mai agresivi în atac şi Băcilă l-a pus la grea încercare pe Arlauskis (’33). Tot Băcilă l-a servit excelent din lovitură liberă pe Antohi, însă Arlauskis a avut răspuns pentru lovitura de cap a tânărului pandur (’38).

Gol anulat pandurilor

Ploaia căzută neîncetat în pauză a întârziat puţin reluarea jocului, organizatorii fiind nevoiţi să aprindă şi nocturna. Ialomiţenii au ieşit mai „luminaţi“ de la cabine. Nou-intratul Frunză a şutat violent sub transversală, mingea întorcându-se norocos în teren (’59). Nistor, excelent în acest meci, a ieşit şi el la rampă cu două şuturi periculoase, Arlauskis reuşind să prindă în doi timpi (’62) şi apoi să respingă în corner (’72). Pandurii şi Unirea au intrat într-un joc pe contre în final şi gorjenii se puteau „frige“. Dale a şutat însă defectuos din interiorul careului (’88). Badea a părut că se mulţumeşte cu un punct, întărind defensiva cu Chiricheş, dar pandurii s-au năpustit asupra adversarului şi chiar au marcat în prelungiri, însă golul nu a fost validat de arbitri. O centrare de pe stânga a fost prelungită de Galamaz cu capul, Antohi a reluat cu latul în plasă, dar asistentul Eduard Crângaşu a ridicat eronat ofsaid, privându-i pe gorjeni de prima victorie din acest sezon. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII