20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurul Cardoso, spre Universitatea

Pandurul Cardoso, spre Universitatea

Jucătorul grupării din Târgu Jiu va fi împrumutat în Bănie contra sumei de 100.000 de euro, craiovenii având prima opţiune pentru cumpărare, preţul fotbalistului fiind fixat la un milion de euro.

 

Fundaşul stânga de la Pandurii, Alexandre Cardoso, va evolua la Universitatea Craiova sezonul viitor, sub formă de împrumut. Cluburile sunt pe punctul de a parafa această înţelegere contra sumei de 100.000 euro, Ştiinţa având prima opţiune de cumpărare în vara viitoare. „Au avansat discuţiile cu Universitatea Craiova şi suntem pe punctul de a încheia documentele. Am bătut palma la 100.000 de euro împrumutul pe un an, cu opţiune de cumpărare din vară de un milion de euro", a confirmat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu. Oficialul gorjean a recunoscut că s-a luat în discuţie şi un schimb de jucători, însă antrenorul pandurilor, Marius Baciu, nu a agreat această tranzacţie, dorind să dea credit tinerilor de la Târgu Jiu. „S-a discutat aici şi posibilitatea de a primi jucători la schimb, dar s-a optat pentru această variantă pentru că Baciu vrea să bage în luptă jucătorii noştri, să nu mai creştem jucători din altă parte", a mai declarat Condescu. La un moment dat, s-a vehiculat ideea unui schimb Cardoso contra Firţulescu, plus încă doi juniori. Universitatea Craiova are nevoie de un fundaş stânga de meserie după ce în retur l-a folosit pe acest post pe Silviu Bălace, împrumutat de la FC Vaslui, echipă patronată de Adrian Porumboiu. Cardoso este aşteptat în aceste zile la Craiova pentru a semna contractul.

 

Iliev şi-a prelungit contractul cu Ştiinţa

 

Bulgarul Valentin Iliev a semnat un nou contract cu Universitatea Craiova, acesta expirând în vara anului 2012. Deşi s-a spus că este şi în vizorul Stelei, fundaşul central a ajuns marţi seară direct la Craiova, unde după două ore de negocieri cu finanţatorul Adrian Mititelu a parafat o nouă înţelegere. Universitatea a reuşit astfel să-şi asigure un post important în echipă, deoarece plecarea lui Iliev ar fi lăsat un gol destul de mare în centrul defensivei alb-albastre. Bulgarul, despre care s-a scris la un moment dat că ar fi fost dorit şi de CSKA Sofia, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Ştiinţei în sezonul trecut. De altfel, în topul celor mai apreciaţi jucători ai Universităţii realizat de fani pe site-ul oficial al clubului, Iliev ocupă locul doi, cu 17 la sută din voturi, după Silviu Lung Jr., care a obţinut 29 la sută din sufragii. Valentin Iliev, în vârstă de 29 de ani, a evoluat în 15 meciuri pentru Universitatea Craiova, reuşind să înscrie de trei ori. Prima dată la meciul cu Poli Iaşi, apoi cu FC Timişoara, când a fost şi căpitan de echipă, iar ultima dată cu Oţelul, meci decisiv pentru supravieţuirea în Liga I.

Universitatea, bronz la juniori B

În finala mică a Campionatului Naţional de Juniori republicani B, elevii antrenorului Ion Ciocan au câştigat, marţi seară, la Mogoşoaia, cu 4-0, meciul cu FC Timişoara. Golurile juniorilor olteni au fost marcate de: Copilescu, Căle, Andruţă şi Călin. În finala mare, Dinamo s-a impus cu 3-0 în faţa celor de la Viitorul Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII