19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVechiul şi noul Tăbârcă

Vechiul şi noul Tăbârcă

Fostul antrenor al Gloriei va fi director tehnic la Ştiinţa, după ce şi în ultimele două etape ale sezonului trecut l-a ajutat pe Reghecampf din umbră.

 

La vizita medicală de ieri, care a avut loc la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, jucătorii au fost însoţiţi de medicul echipei, Claudiu Stamatescu, dar şi de preşedintele Ion Geolgău, precum şi de noul director tehnic al Ştiinţei, Sandu Tăbârcă. Acesta din urmă a mai fost antrenor principal la Gloria Bistriţa în primele opt etape ale campionatului trecut, când l-a înlocuit pe Ioan Ovidiu Sabău, plecat la FC Timişoara. Cu Tăbârcă la timonă, bistriţenii nu au reuşit rezultate strălucite, acesta dovedindu-se un tehnician ghinionist. Oamenii de fotbal vorbesc însă frumos de Sandu Tăbârcă, posesor al licenţei Pro. Acesta a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Viena şi studiază la Psihologie. A antrenat mulţi ani în liga a treia din Austria, a participat la seminarii la cluburi cu renume, precum Bayern München sau Chelsea, şi şi-a dat examenul de diplomă la Arsenal Londra.

 

„Umbra“ lui Reghe

 

Întrebat dacă ştie pe ce filieră a ajuns Tăbârcă la Universitatea, Mircea Rădulescu, şeful Şcolii de Antrenori din România, a făcut ieri o dezvăluire interesantă. „Tăbârcă a ajuns la Craiova împreună cu Laurenţiu Reghecampf, în ultimele două etape ale sezonului trecut. Atunci când cei de la Craiova ne-au trimis noua organigramă a clubului, în ea figura şi Sandu Tăbârcă, dar l-au ţinut în spate. Reghecampf şi Mititelu au apelat la el pentru că este meseriaş", a spus Mircea Rădulescu. Tăbârcă nu a negat ieri că ar fi fost implicat la Universitatea în ultimele două etape ale campionatului trecut, dar a precizat că „doar l-am ajutat pe Laurenţiu Reghecampf cu o analiză tactică".

Sandu Tăbârcă va răspunde probabil de pregătirea echipei în această perioadă, inspectând deja câteva locuri din Craiova şi împrejurimi unde jucătorii olteni vor efectua acomodarea la efort şi pregătirea fizică înaintea plecării în cantonamentul din Austria. Ieri la prânz însă, fostul „principal" al Gloriei susţinea că încă nu a semnat cu Ştiinţa „pentru că în România sunt terenuri mişcătoare şi nu se ştie ce se întâmplă de la o oră la alta". Site-ul clubului Universitatea îl dădea însă oficial „numit în funcţia de director tehnic al grupării din Bănie".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII