14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, departe de trofeu

Oltchim, departe de trofeu

Handbalistele oltene pornesc cu şansa a doua la câştigarea Ligii Campionilor, după înfrângerea suferită în Danemarca la o diferenţă de şapte goluri.

 

„Galacticele" de la Oltchim Râmnicu Vâlcea nu au reuşit o evoluţie prea bună sâmbătă la Herning, pierzând în faţa formaţiei daneze Viborg HK, scor 28-21 (14-11), în manşa tur a finalei Ligii Campionilor.

Vâlcencele au început bine partida, Ionela Stanca, Cristina Neagu şi Narcisa Lecuşanu învingând-o pe Katrine Lunde-Haraldsen (5-6, ‘10), însă după doar cinci minute experienţa deţinătoarei trofeului şi-a spus cuvântul, danezele au egalat, chiar au pus stăpânire pe joc (10-7, ‘21). Cele trei eliminări din tabăra olteană (Steluţa Luca, Oana Manea şi Patricia Vizitiu) au contat enorm în economia partidei, Oltchimul nu a mai avut puterea să revină, permiţându-le celor de la Viborg să intre la pauză cu un avantaj de trei goluri (14-11).

Elevele lui Radu Voina nu au rupt gura târgului după pauză. Danezele au marcat din primul atac, scor 15-11, Oltchim a replicat imediat, 15-13 (‘34), însă muntenegreanca Bojana Popovici, considerată drept cea mai bună jucătoare a lunii, a perforat de patru ori poarta Paulei Ungureanu, ducând scorul la 19-13 (‘38). Cu orgoliul rănit, Oltchim a punctat prin Cristina Neagu de trei ori consecutiv (20-16, ‘44), dar momentele bune nu au ţinut prea mult. Greşelile copilăreşti ale chimistelor au fost speculate la maximum de daneze, care nu au mai putut fi oprite decât de fluierul final, când tabela indica scorul de 28-21.

Jacob Vestergaard, antrenorul formaţiei Viborg, a folosit următoarele jucătoare: Lunde Haraldsen (20 intervenţii) – Popovic (9 goluri), Vărzaru (6), Jurack (5), Skov (3), Althaus (2), Mikkelsen (2), Lunde Borgersen (1), Aaen, Acimovic.

De partea cealaltă, Radu Voina, a mizat pe: Ungureanu (20 intervenţii) – Stanca (6), Neagu (6), Lecuşanu (3), Maier (2), Nechita (2), Puşcaşu (1), Vizitiu (1), Beşe, Manea, Luca, Simkute.

 

„S-a văzut experienţa lui Viborg“

 

Tehnicianul Oltchimului, Radu Voina, a recunoscut că echipa sa nu a avut o evoluţie prea bună, dar speră să poată reface diferenţa de şapte goluri în meciul retur, care va avea loc sâmbătă la Bucureşti, la Sala „Ioan Kunst Ghermănescu", de la ora 20.45 (Pro TV). „Cred că s-a văzut foarte clar că la nivelul ăsta am fost depăşiţi în primul rând de combativitate, am greşit foarte mult. Am tratat un pic faza de apărare ca nişte domnişoare. Se ştie că la nivelul acesta trebuie să intri la rupere. Noi am stat foarte retraşi, inactivi. Ne aşteptam la mult de la unele jucătoare care au fost depăşite de importanţa meciului. S-a văzut experienţa lui Viborg. Noi am fost oarecum depăşiţi şi plumbul care speram să se toarne în picioarele lor s-a adăpostit la nivelul picioarelor noastre", a spus Voina la Sport.ro. „Va fi extrem de greu returul, dar ne vom pregăti ca să facem un meci frumos şi să ieşim cu fruntea sus. Trebuie să ne recompensăm în faţa tuturor fanilor, a acestor minunaţi spectatori. Sunt convins că fetele sunt dezamăgite, dar asta-i situaţia. Au fost foarte multe ratări în situaţii de unu la unu", a completat Voina.

Nici preşedintele Ioan Gavrilescu nu a fost prea încântat de evoluţia chimistelor. „Am prins o zi slabă, în care n-am putut anihila cea mai bună jucătoare a Europei, pe Bojana Popovici. Acesta a fost tot secretul meciului din Danemarca. Viborg are o linie de nouă metri de invidiat, iar noi nu am ştiut să ne folosim atuurile, mai exact jocul cu pivotul şi cu extremele. În aceste condiţii, nu ne puteam aştepta la o reuşită compensatorie a liniei noastre de nouă metri, care a dat puţine goluri", a spus Gavrilescu, pentru mediafax.ro. „Despre retur ce se mai poate spune? Noi vom încerca, nu ne pierdem speranţa, dar cred că într-o finală de Liga Campionilor diferenţa de şapte goluri e mare", a punctat preşedintele Oltchimului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII