14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu: Regret că am revenit

Cîrţu: Regret că am revenit

Dezamăgit de atitudinea elevilor săi în ultimele două jocuri, Sorin Cîrţu regretă că s-a întors la Pandurii.

 

„Sunt dezamăgit şi regret două decizii pe care le-am luat în viaţa de antrenor. Prima a fost când am acceptat Rapidul. Am plecat de la federaţie ca să mă duc la Rapid, care atunci era bolnav, confuz, dominat de interese şi obligaţii. A fost o deziluzie la vremea respectivă. Acum regret decizia de a reveni la Pandurii, pentru că unii oameni din acest oraş, la a căror părere ţin, pentru care am o afecţiune şi pentru care am venit, şi-au pus speranţe că prin venirea mea este posibilă salvarea de la retrogradare. Acum nu putem spune că nu se poate realiza, dar nimeni nu se aştepta la aceste chinuri prin care trecem", a declarat Cîrţu.

 

Nici banii nu-i motivează…

 

Ceea ce-l nelinişteşte pe Cîrţu este atitudinea în joc a elevilor săi. „Nu e posibil ca o echipă cu spectrul retrogradării să aibă o atitudine ca în ultimele două meciuri. La Bistriţa îmi era ruşine că sunt antrenorul echipei şi îi reprezint de pe margine. La modul de pasare, preluare… Mă uitam stupefiat. Doctorul
nu-şi putea motiva deplasarea. Să nu intri o dată în teren, să nu ai o zgârietură pe picior… nu se poate! La Bistriţa trebuie să joci împotriva mai multor factori", a spus Cîrţu. Nici banii nu-i motivează prea tare pe fotbaliştii de la Pandurii, cărora le-au fost promise pachete de prime foarte atractive. „Am discutat cu preşedintele după meciul cu Unirea Urziceni şi am stabilit un pachet. Eu am propus 100.000 de euro o primă colectivă, dar el a venit cu 200.000 de euro – la 12 puncte, 150.000 de euro – la 10 puncte, 125.000 – la 9 puncte şi 100.000 de euro – la 8 puncte. Să zicem că nu joci pentru Târgu Jiu, pentru club sau culori, dar joacă măcar pentru bani! Aceşti bani erau numai pentru jucători, nu şi pentru
staff. Nu înţeleg cum e posibil să ai atâţia bani puşi jos în vestiar şi să ai asemenea atitudine", a mai spus „Sorinaccio". Tehnicianul îşi asumă şi el o parte din vină pentru rezultatele sub aşteptări şi o eventuală retrogradare.

 

„De meciul cu Iaşi depinde tot campionatul“

 

Cîrţu şi-a spus toate păsurile într-o şedinţă comună cu jucătorii şi conducerea. „Am fost acid, concis şi clar în ceea ce am spus. Nimeni nu a venit cu vreun contraargument. Trebuie să avem o stare de spirit bună pentru meciul cu Iaşi, indiferent de concluziile de până acum. Partida de miercuri o jucăm tot cu fotbaliştii pe care îi avem, iar ei trebuie să facă orice e posibil ca să câştige. Sunt trei puncte vitale de care ne putem lega anumite speranţe până la final. De meciul cu Iaşiul depinde întreg campionatul. Dacă învingi, nu înseamnă prea multe. Trebuie coroborate şi cu alte rezultate, dar intrăm într-un joc al speranţei", a declarat Cîrţu. Acesta speră ca jucătorii săi să demonstreze că valoarea lor e alta. „Antrenorul tot timpul se exprimă prin jucători. Eu am avut încredere în ei, nu am crezut că nu pot trece peste un moment greu. Poate mă fac, de la meciul de miercuri, să regret ce am spus. Nu poţi, ca fotbalist, să ţi se înjumătăţească valoarea într-un timp scurt. Jucătorii au posibilitatea să demonstreze raţiunea cheltuielilor făcute cu ei. A venit timpul să iasă în evidenţă calităţile pentru care au fost aduşi Hidişan, Tremonti, Raskovic, Stromajer, Kamara, Orac, Păcurar", a conchis Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS