19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul meciurilor se joacă pe Nou Camp

Meciul meciurilor se joacă pe Nou Camp

Cea mai bună echipă de club din Europa în 2009, Barcelona, va trebui să învingă pe Inter cel puţin la două goluri diferenţă pentru a ajunge în finala de la Madrid.

Barcelona şi Inter se vor înfrunta în această seară într-un meci catalogat de mulţi drept o adevărată finală a Ligii Campionilor, disputată mai devreme, în penultimul act. În tur, Inter a obţinut o victorie cu 3-1, care a transformat partida din această seară într-una de interes maxim.
Pe stadionul Nou Camp din Barcelona sunt aşteptaţi 90.000 de suporteri, care vor crea un adevărat infern, iar toate grupările de fani ale catalanilor s-au reunit cu ocazia acestui meci şi vor susţine la unison echipa. Atât jucătorii lui Inter, cât şi cei ai gazdelor din această seară, prin declaraţiile pe care le-au făcut, au dat de înţeles că vom avea de-a face cu un meci care se va disputa pe viaţă şi pe moarte. „Nu cred că există vreun om care să-şi dorească mai mult decât mine să joace în finala din acest an“, a spus brazilianul Barcelonei, Dani Alves. „Nici nu concep să ratez finala de la Madrid. Vreau să fiu acolo“, a declarat mijlocaşul olandez al Interului, Wesley Sneijder, care este incert pentru meciul de pe Nou Camp, din cauza unor probleme musculare. „Vreau să-i determinăm pe jucătorii lui Inter ca timp de 90 de minute să-şi urască meseria“, a afirmat fundaşul barcelonez Piquet.

Un nou duel Messi – Mourinho

Pe gazonul de pe Nou Camp, dar şi pe cele două bănci tehnice se vor afla numeroase staruri, dar, ca şi înaintea meciului tur, toată lumea vorbeşte despre un nou duel între Lionel Messi şi antrenorul Jose Mourinho. La Milano, tehnicianul portughez a reuşit să deseneze un sistem defensiv perfect, nelăsându-i spaţii jucătorului argentinian. Presa italiană a scris că Mourinho nu intenţionează să se axeze pe o defensivă aglomerată la Barcelona, unde catalanii găsesc mereu idei noi şi diferite de a desface orice apărare, ci va juca destul de ofensiv, cu doi mijlocaşi de atac (Pandev şi Sienjder) în spatele vârfurilor Millito şi Eto’o. Cel mai probabil, Chivu va sta la Inter pe banca de rezerve, ca şi în tur. De partea cealaltă, Guardiola pregăteşte, la rândul lui, câteva surprize, iar Messi este posibil să apară în faţa porţii adverse nu numai de pe partea stângă a defensivei interiste, acolo unde în tur Javier Zanetti nu i-a dat nici o şansă. Noul Maradona a bifat deja patru meciuri la rând în care nu a înscris (Barça – Deportivo 3-0, Espanyol – Barça 0-0, Inter-Barça 3-1 Barça – Xerez 3-1) şi a anunţat că intenţioneză să marcheze în poarta Interului.

Catalanii, imbatabili
pe teren propriu

Statistica ultimelor meciuri jucate în sistem eliminatoriu de Barcelona pe teren propriu este înspăimântătoare pentru Inter. Catalanii au câştigat cinci din ultimele şase întâlniri de acest gen, cealaltă terminând-o la egalitate. În plus, în acest sezon, Barcelona şi Inter s-au mai întâlnit în faza grupelor, în luna noiembrie, când după un 0-0 la Milano, spaniolii s-au impus cu 2-0 pe Nou Camp. Inter şi Barcelona s-au mai întâlnit şi în faza grupelor Ligii Campionilor, ediţia 2002/2003, când în Spania gazdele s-au impus cu un categoric 3-0, prin golurile marcate de Javier Saviola, Phillip Cocu şi Patrick Kluivert. Jose Mourinho revine pe stadionul unde şi-a început cariera ca antrenor secund, iar jucătorii Interului – Samuel Eto’o, Thiago Motta şi Ricardo Quaresma – au făcut şi ei parte în trecut din lotul catalanilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII