19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă vină vacanţa!

Să vină vacanţa!

Convinşi că vor tranşa disputa cu „gladiatorii" din turul I al play-out-ului Diviziei A de baschet masculin încă din primul meci, ce va avea loc astăzi la Cluj-Napoca, gorjenii de la Energia Rovinari şi-au făcut rezervări doar pentru o noapte în oraşul de pe Someş. „Mergem pregătiţi pentru un singur meci, nu se poate întâmpla vreo surpriză", susţine preşedintele grupării gorjene, Dan Cumpănaşu. Trupa lui Theo Evans conduce cu scorul de 2-0, la general, pe Gladiator Cluj-Napoca, după „dubla" de la Târgu Jiu (104-66 şi 120-71) şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a încheia acest sezon.

Dacă se vor impune şi în cel de-al treilea joc, aşa cum preconizează, baschetbaliştii gorjeni vor termina campionatul pe locul zece, poziţie ocupată la finalul sezonului regulat. Biroul Executiv al FR de Baschet a decis ca echipele învingătoare în turul I să nu mai joace pentru locurile de clasament 9-12, urmând să se stabilească ierarhia în clasamentul final, ţinând cont de locul ocupat în ierarhia de la sfârşitul sezonului regulat.

Câte trei suspendaţi

 

Comisia de Disciplină a FRB a analizat, pe baza înregistrării video a partidei, incidentele petrecute în meciul doi, din turul întâi al play-out-ului, dintre Energia Rovinari şi Gladiator Cluj-Napoca şi a luat următoarele măsuri: jucătorul Rareş Apostol (Energia), cel care a declanşat actele de violenţă, a primit patru etape de suspendare, iar Kibwe Trim, Louis Darby (ambii Energia), Levine Levi, Brent Freeman şi Robert Bishop, toţi de la Gladiator Cluj, câte trei etape de suspendare. Alţi doi jucători descalificaţi în partida respectivă, Kevin Tyner (Energia) şi Leroy Dawson (Gladiator Cluj), au fost iertaţi, Comisia considerând că aceştia „nu au comis vreun act care să intre sub incidenţa Regulamentului de Disciplină al FRB". În urma acestor măsuri, Energia este categoric favorită în meciul trei de la Cluj-Napoca, mai ales că gazdele abia pot alinia o echipă întreagă din cauza efectivului redus de jucători, în timp ce Evans trebuie să înlocuiască doar doi titulari, Trim şi Darby.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS